Forma-1

Nagyon izgult a Forma-1 nagy öregje

Az idén a HRT-hez igazolt veterán tesztelő, Pedro de la Rosa bevallotta, elég ideges volt az első tesztjén, de visszatekintve elégedett a csapattal.

Az F1-ben még 1999-ben bemutatkozót Pedro de la Rosa a 2000-es évtized túlnyomó részét a McLaren igen sokra tartott tesztpilótájaként töltötte, és miután 2010-ben egy bő szezont a Sauber versenyzőjeként teljesített, egy pirellis kitérő után vissza is tért a wokingi alakulathoz.

2012-re azonban megint búcsút intett a McLarennek, ugyanis a mezőny legkisebb csapata, az idénre igazán spanyolossá szereződő HRT versenyzői szerződést ajánlott neki, amit a két hét múlva 41. születésnapját ünneplő veterán el is fogadott.

A HRT ugyan a tervek szerint csak a következő, barcelonai teszten mutatja be 2012-es autóját, de a kiscsapat Jerezbe is elutazott, hogy a tavalyi járgánnyal végzett munka közben összeszokjon az átszervezett személyzet és mellesleg adatokat gyűjtsenek az új Pirelli-gumikról.

De la Rosa az első nap után elismerte, hogy ideges volt az elején, de végül kellemesen csalódott:

“Hogy őszinte legyek, nagyon jól éreztem magam. Be kell vallanom, hogy a nap elején izgultam egy kicsit, ugyanis alig ismertem valakit a csapatból, nem ismertem az autót, de nagyon is elégedett vagyok vele, ahogy végül alakult. A lényeg az volt, hogy gyűjtsük a kilométereket, nem próbálgattunk semmit, egyszerűen csak ismerkedtünk egymással, és úgy gondolom, hogy a csapat nagyszerű munkát végzett.”

“Nagyon otthonosan éreztem magam a szerelők és a mérnökök között. Mindenki fantasztikusan dolgozott. Hangsúlyozom a mindenkit, hiszen mindenki új ebben a csapatban, de úgy hiszem, mindenkinek kellemes tapasztalatai is voltak.”

A kiscsapat elvileg csak a négynapos teszt első két napján dolgozik, azaz ma befejezik a “csapatépítő” tesztet, hogy aztán Barcelonában már az új autóval folytassák a munkát, amelyet de la Rosa mellett a 2012-re újraszerződtetett indiai, Narain Karthikeyan is vezet majd.

A második tesztnap eredményei itt olvashatóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik