Forma-1

Nagyon agresszív, nagyon más

A Ferrari két pilótája védelmébe vette a mások által nemes egyszerűséggel lerondázott 2012-es modellt.

A Ferrari 2012-re a korábbi bevett tervezési irányvonallal teljesen szakítva egy radikálisan különböző autót épített. Az eddig látottak alapján talán a maranellói modell a legelőnytelenebb külsejű, a lépcsős orra egyértelműen a legesetlenebb darab. Talán a csapatnál is érzik ezt, ugyanis a hétvégén a két pilóta arról győzködte a közönséget – és talán önmagát is -, hogy nekik igenis bejön az F2012-es.


“Az új autónál az első pillanattól nagyon jó érzésem volt. Tetszik a formája, a kreatív vonalvezetés. Az mindig jót jelent, ha az első pillantásra meghökkentő, és nekem tényleg tetszik. Remélhetőleg gyors is! Szerintem minden Ferrari gyönyörű autó. Nem is emlékszem ronda Ferrarira vagy olyanra, amelyik ne tetszett volna. A vörös szín és a benne rejlő szenvedély úgyis mindegyiket megszépíti”
– mondta Fernando Alonso a Ferrari oldalára feltett videointerjúban.

“Nagyon agresszív autó, nagyon más. Engem igazán lelkesít, hogy a mi autónk más lesz, hogy mi más fejlesztési irányba indultunk. Az orrot még szokni kell, az az új szabályok miatt furcsa. De az orrtól eltekintve igazán agresszív autó, szép autó, remélem, hogy az elejétől a végéig versenyképes is lesz!” – kontrázott Felipe Massa.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik