Forma-1

Itt az újabb kacsacsőrű Forma-1-es autó

A rendszeres pontszerzést tűzte ki célul az idei szezonra a Forma-1-es Sauber istálló, melynek 2012-es versenyautóját hétfőn mutatták be.

A spanyolországi Jerezben tartott Sauber bemutatón kiderült vagy a divat, vagy még inkább tán a légalagút befolyásolja a 2012-es Forma-1-es trendet. Vagy ki tudja? Mindenesetre tény, hogy az eddig bemutatott autók szinte mindegyikét valami rendkívül furcsa – egyesek szerint ronda – orrszerkezettel látták el a tervezők. Persze az F 1 nem szépségverseny, inkább gyorsasági és megbízhatósági ugye.

Ami biztos, a Sauber fekete-fehér C31-es orr-része nagyon hasonlít a Ferrariéra (ha már a motort is ők szállítják…). Hogy ez jó hír vagy sem, azt még ők sem tudják, de Matt Morris vezető tervező szerint a gép minden szempontból forradalmi újításokat hordoz.

“Ugyanolyan erősen szeretnénk elkezdeni a mostani idényt, mint tettük azt tavaly, de ezúttal az év végéig igyekszünk megőrizni a lendületet – mondta a prezentáción Peter Sauber csapatfőnök. – Célunk a rendszeres pontszerzés, amellyel a világbajnoki pontversenyben is előrébb végezhetünk, mint 2011-ben.”

A Sauber nem változtatott tavalyi pilótapárosán, így az idén is a japán Kamui Kobajasi és a mexikói Sergio Perez terelgeti majd az autókat. A svájci istálló 2011-ben 44 ponttal a hetedik helyen végzett a konstruktőrök vb-pontversenyében.
Az idei Forma-1-es vb március 18-án, Melbourne-ben rajtol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik