Forma-1

Az idei lenne minden idők legrondább Ferrarija?

Pénteken mutatta be a Forma-1-ben szereplő olasz istálló az F2012-őt, azóta több negatív kritika is érte az autó megjelenését.

 

Felipe Massa és Fernando Alonso ezzel az új géppel bizonyíthat idén (Fotó: AFP)

Pénteken leplezték le Maranellóban a Ferrari 2012-es autóját, igaz az előre betervezett csinnadratta elmaradt a havazás miatt. Utólag az is lehet, hogy jobban járt így a csapat, ugyanis számos kritika érte a versenygépet bemutató óta.

A La Gazzetta dello Sport például minden idők legcsúnyább Ferrarijaként nevezte meg az F2012-őt, a cikk írója abbéli reményét fejezte ki, hogy reméli, legalább gyors az autó. A szurkolók a közösségi portálokon adtak hangot nemtetszésüknek, páran már párhuzamot vontak az idei modell és az istálló egykori kiváló francia pilótája, Alain Prost között, így már beépült a köztudatba a „Ferrari Prost” elnevezés – utalva ezzel a francia versenyző és az autó orrára…


„Számomra az a ronda autó, amivel nem lehet nyerni és az a szép, amelyikkel igen”
– mondta a csapat hivatalos honlapjának Nikolas Tombazis, a Ferrari tervezőinek főnöke. „Bízom benne, hogy ez egy szép autó és ezt az első futamok után már látni is fogjuk.”

Tombazis azt is elárulta, hogy az F2012 megjelenésébe nagy részt az új szabályok is belejátszottak, a sokat bírált első orr például más autókon is felbukkant a mezőnyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik