Forma-1

Bemutatták a 2012-es Ezüstnyilat

Február elsején leleplezték a Forma-1-ben induló McLaren istálló 2012-es modelljét, az MP4-27-et.

A wokingiak úgy harangozták be a vadonatúj kocsit, hogy ezzel térhet vissza a győzelem ösvényére az istálló. 2011-ben a McLaren a második helyen végzett a konstruktőri világbajnokságon, azonban a csapat jelentősen lemaradt a végső győztes Red Bull mögött. Jenson Button és Lewis Hamilton összesen hat nagydíjat tudott megnyerni tavaly, hármat-hármat.

„Nagyon izgatott vagyok. Ebben a pillanatban szembesülünk vele, hogy mennyire keményen dolgoztunk. A srácok a 2011-es szezonzáró óta a fejlesztéseken ügyködtek, már alig várom, hogy Jerezben körözhessek vele” – mondta a pilóták közt tavaly második helyen záró Button.

Csapattársának, Lewis Hamiltonnak is nagyon tetszett, amit látott: „Fantasztikus autó. Nagyszerű, hogy itt lehetek a telet követően. Ez az utóbbi idők legkifinomultabb járgánya, nagyon inspiráló, már alig várjuk, hogy megkapjuk.”

A nagy leleplezés:

Ugyan az autó igencsak hasonlít a 2011-es versenygépre, a csapat tájékoztatása szerint az alvázon sokat változtattak. A legszembetűnőbb különbség eddig a karosszéria elkeskenyedő hátsó része, illetve a hűtési rendszer.

A Forma-1-es csapatok számára a jövő héten kezdődik meg a hivatalos tesztidőszak, február 7-től 10-ig Jerezben próbálják meg felkészíteni az autókat a 2012-es szezonra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik