Forma-1

Trulli: legjobb védekezés a támadás

Jarno Trulli beszólt a fizetős pilótáknak. A rutinos versenyző szerint nem éri meg fizetős pilótákat alkalmazniuk a csapatoknak.

 

Ugyan elvileg szerződése van 2012-re a Caterhammel, jó ideje híresztelik, hogy Jarno Trullit még az idény előtt meneszti a csapat, és helyére egy fiatal és esetleg szponzori hátszéllel is rendelkező pilótát ültetnek. Korábban felmerült a végül a Toro Rossónál kikötő Daniel Ricciardo neve, de Sebastien Buemi, Bruno Senna és legfőképp Vitalij Petrov esélyes állítólag.

Csoda hát, ha az olasz veterán támadásba lendült? Egy friss megszólalásában nem túl burkoltan figyelmeztette a Caterhamet, hogy szerinte nagy hiba lenne egy fizetős pilótára cserélni. Trulli a Lotus Renault-t hozta példának.

“Kubica nagyszerű versenyző, aki mindent ki tud hozni az autóból. Ezért is voltak titkos favoritok. Amikor Robert kidőlt (a balesete miatt), végük is volt. Petrov nem volt képes vezetni a csapatot, és Senna is megmutatta, hogy nem elég jó” – mondta a jelentős szponzori pénzeik ellenére az év végén ejtett két pilótáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik