Forma-1

Raikkönen már tövig nyomná

A 2012-ben a Lotusnál versenyző finn pilóta úgy érzi, két év távollét után hazatért a Forma-1-be.

Miután 2009 végén a Ferrari búcsút intett Kimi Räikkönennek, a 2007-es világbajnok az F1-ben maradás helyett a ralizásra váltott, 2012-re azonban sikerült őt visszacsábítania a Lotus Renault-nak. A finn kétéves szerződést írt alá a csapattal, és egyelőre úgy látszik, tényleg nagyon lelkes.

“Motiváltabb vagyok, mint bármikor és nem hiszem, hogy lassultam volna. A(z új Pirelli) gumik kiismerése lesz a legnehezebb, de emiatt sem aggódom túlságosan” – mondta a csapat által kiadott interjúban.

“A kétévnyi ralizás előtt eltöltöttem kilenc idényt az F1-ben, 157 futam, 18 győzelem. Jól ismerem a sportágat. Amikor raliztam vagy a kipróbáltam a NASCAR-t, akkor nagyon sok minden új volt számomra, de a Forma-1-gyel kapcsolatban úgy érzem, hogy hazatérek. Alig várom, hogy végre az autóba ülhessek!”

“Bár a technikai szabályok látszólag nem sokat változnak, azért jó néhány területen újra kell tervezni az autót, azaz elég mások lesznek a jövő évben. Változhat az erősorrend, ami izgalmas is lehet.”


Räikkönen a Lotus Renault-t is méltatta, hangsúlyozza, hogy lát potenciált az alakulatban: “Az eddigi két enstone-i látogatásom nagyszerű volt. Az elsőn, amikor a karácsonyi bulin voltam, megtapasztaltam, hogy mennyire mögöttem áll ott mindenki. A második alkalommal, a múlt héten pedig azt is megértettem, hogy nem véletlenül lett világbajnok az alakulat. Láttam az újításokat is, az új szimulátorrészleget, a CFD (számítógépes áramlástani szimulációs) fejlesztéseket, a 60 százalékos szélcsatornát. Ezek alapján igen bizakodó vagyok a jövő évet illetően.”

“Egy kicsit meglepett, hogy mekkora reakciót váltott ki a visszatérésem, szóval úgy tűnik, hiányoztam az embereknek!” – fogalmazott a Jégember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik