Forma-1

Négy évig az MTV közvetíti a Forma-1-et

2012-től 2016-ig a Magyar Televízió közvetíti a Forma-1 versenyeit. A stábot az ígéretek szerint január közepén mutatják be.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója aláírásával hivatalossá vált, hogy a királyi tévén láthatjuk négy éven át a száguldó cirkusz résztvevőit.

Januában hozzák nyilvánosságra a Forma-1-es MTV-stábot (a Sport24 olvasói arra szavaztak, hogy Gundel Takács Gábor közvetítsen).

Ahogy az előd, az RTL Klub, úgy a köztévé sem csak a futamok idején élénkül fel, így az ígéretek szerint már a McLaren 2012-es modelljének februári bemutatójától kezdve értesülhetünk a fontos és izgalmas történésekről, illetve a versenyeket a Kossuth Rádió is közvetíti majd.

A megállapodás 2016-os lejárata egybeesik a Hungaroringnek érvényes szerződésének végével az F-1-es futamok megrendezésére.

Bernie Ecclestone, a Forma-1 főnöke néhány hete azzal állt elő, hogy az öreg kontinens napja leáldozott az F-1 egén, csökkenteni fogják az európai futamok számát.

Gyulay szerint 2016-ig biztosított a magyar rendezés, utána sem rosszak a kilátások, de mindenképpen komoly beruházást kell végrehajtani a koros mogyoródi ringen, hogy versenyben legyünk a gombamód szaporodó ultramodern Forma-1-es létesítményekkel.


Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója és Gyulay Zsolt,
a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója

A McLaren bemutatójával nyitnak

“A megállapodást éppen arra az időszakra kötöttük, amíg hazánknak szerződése van a Forma-1-es futam rendezésére – fogalmazott Gyulay Zsolt. – Az előzetes megbeszélések alatt meggyőződhettem, hogy a közvetítési jogok jó kezekbe kerültek, és a közönség igényes kiszolgálása biztosított a következő években.

Január közepén tartunk majd egy közös sajtótájékoztatót, ahol egyrészt bemutatkozik a közvetítésekben részt vevő stáb, másrészt az MTVA részéről ismertetni fogják az egész évre vonatkozó elképzeléseiket.

Annyit például már most elárulhatok, hogy a sportág televíziós felvezetése a McLaren 2012-es versenyautójának február eleji bemutatójával kezdődik majd.”

“Nemcsak televíziós, hanem rádió-közvetítéseket is fogunk adni. A nagy világversenyek, a labdarúgó Európa-bajnokság és a londoni nyári olimpiai játékok mellé csatlakozik most a Forma-1-es sorozat” – mondta Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója

Ajánlott videó

Olvasói sztorik