Forma-1

Alonso örül Raikkönennek

Fernando Alonso örül neki, hogy Kimi Raikkönen 2012-ben visszatér a Forma-1-be. A spanyol alig várja, hogy újra a pályán küzdjön a 2007-es bajnokkal.

A 2007-ben világbajnoki címig jutó Kimi Raikkönen 2009 végén távozott a Forma-1-ből, két évet ralizott, de 2012-ben a Lotus Renault-val visszatér a száguldó cirkuszba.

A finnt 2007-ben előbb a McLarennél, majd 2010-ben a Ferrarinál váltó Fernando Alonso azt mondja, igazán örül, hogy Räikkönen újra ott lesz a rajtrácson jövőre.

“Remek versenyző, a mezőny egyik legnagyobb tehetsége, világbajnok, nagyszerű személyiség, öröm lesz vele versenyezni. Nem akarom összehasonlítgatni senkivel, de igazán többet jelent, amikor a rajtnál Kimi Räikkönen ér oda az ember mellé az első kanyarnál, mint egy újonc. A bajnokok elleni versenyezés más érzés, nagyobb biztonságot jelent” – mondta Alonso.

Alonso, Räikkönen, Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Jenson Button és Sebastian Vettel révén rekordszámú, hat világbajnok lesz a mezőnyben.

A spanyol honfitársáról, a Toro Rossótól ejtett Jaime Alguersuariról is beszélt, ahogy mindenkit, Alonsót is meglepetésként érte a kirúgás.

“Nincs igazán konkrét véleményem erről. Nem tudom, hogyan működik a Toro Rosso, mi volt a véleményük a pilótáikról, de ez a hirtelen váltás valószínűleg ugyanúgy meglepett engem, mint mindenkit. Kell a csapatoknál valami állandóság, szóval két versenyző lecserélése után a nulláról indulnak, nehezebb a téli felkészülés szempontjából.

Persze megértem, hogy a Toro Rosso a Red Bull utánpótlás-programjának a része és sok fiatal pilótájuk van, a csapatnál pedig csak két hely szabad. Szóval úgy érezték, váltani kell, de nem tudom igazán, hogy mi volt a helyzet.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik