Forma-1

A Ferrari és a McLaren is ott lesz az első teszten

A Red Bull mellett a tervek szerint a Ferrari és a McLaren új autója is ott lesz az első 2012-es teszten a spanyolországi Jerezben.

Bár a Red Bullnál korábban felvetették, hogy 2009-hez és 2010-hez hasonlóan 2012-ben is csak a második téli teszten lépnek pályára, a főtervező, Adrian Newey a múlt héten arról beszélt, hogy jövőre valószínűleg már ott lesznek az első, február 7-9. közti jerezi teszten is.

A bajnokok mellett 2011 másik két élcsapata, a Ferrari és a McLaren is hasonlóan tervez. A maranellóiak sajtófőnöke, Luca Colajanni egy pénteken megjelent interjúban erősítette meg ezt.

“A Ferrari új F1-es autóját február elején mutatjuk be, még időben ahhoz, hogy az első idény előtti teszten ott legyen” – mondta az olasz. “Az most nem lényeges, hogy hangsúlyozzuk, extrém lesz-e projekt. Persze egyértelmű szakítást jelent az előddel, nagyon más programmal dolgozunk, hiszen a cél a győzelem” – tette hozzá.

Szintén a múlt hét végén jelentette be a Sauber, hogy ők is a jerezi bemutatkozást célozzák a C31-essel, ma késő délelőtt pedig egy rövid közleményben a McLaren is világossá tette, hogy az MP4-27-essel az első tesztre is elutaznak majd.

A Williams technikai főnöke, Mike Coughlan szintén az első 2012-es teszten való megjelenést tűzte ki célul.

“Az autó a tervek szerint január közepén kerül az összeszerelő-műhelybe és el tudunk utazni az első tesztre” – jelentette ki, majd hozzátette, hogy hamarosan megkezdik az FW34-es kötelező töréstesztjeit.

A Caterham (lánykori nevén Lotus Racing/Team Lotus) műszaki főnöke, Mike Gascoyne a hétvégén a Twitteren újságolta el, hogy ők már túl is vannak az FIA-töréstesztjein, de a középmezőnybe törekvő kiscsapat bemutatódátumot még nem adott ki.

A jelenlegi állás szerint a nagyobb csapatok közül csak a Mercedes nem lesz ott Jerezben, a brackleyiek a tavalyi tesztelés tanulságai alapján inkább nem kapkodnak idén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik