Forma-1

Nem lesz nagy durranás a Forma-1 Amerikában

Bernie Ecclestone szerint hiába lesz 2013-tól két futam is az Amerikai Egyesült Államokban, nem lesz a legnépszerűbb sportok egyike.

A száguldó cirkusz 2007 után jövőre tér vissza újra a tengerentúlra, a texasi Austin városa ad majd otthont az egyik versenyhétvégének. Egy évre New Jerseyben is futamot rendeznek majd, ott egy utcai pályán mérhetik majd össze erejüket a pilóták.

Bernie Ecclestone ugyan a két versenynek, azt azért ő maga is elismerte, hogy odaát nem fog olyan nagyot szólni a Forma-1. „Maximum két futamot rendezhetünk az USA-ban. Jó nagy országról beszélünk, legalább akkora, mint egész Európa, az öreg kontinensen pedig jóval több versenyhétvége van, azaz a tengerentúlon sokkal nehezebb lesz átütő sikert elérni. Ha több futam lenne, illetve nagyobb lenne a tévés közvetítés lefedettsége, akkor könnyebb dolgunk lenne” – mondta a száguldó cirkusz nagyura az Al Jazeerának.

Ecclestone azt is megemlítette, hogy az amerikaiakkal sem könnyű, mivel már a munkálatok megkezdése előtt szeretnék tudni, hogy nagyjából mekkora profittal számolhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik