Forma-1

Sutil nem marad a Force Indiánál

A Forma-1-ben szereplő istálló két pilótája Nico Hülkenberg és Paul di Resta lesz a 2012-es szezonban.

Már egy jó ideje mentek arról találgatások, hogy Adrian Sutil továbbra is a Force Indiát erősíti-e. Nos, a 28 esztendős német versenyző négy szezont követően elhagyja a 2012-ben már Sahara Force India Formula One Team néven nyomuló istállót, ugyanis a helyét Nico Hülkenberg veszi át.

A 24 esztendős honfitársnak egy év kihagyást követően jutott ismét hely ismét a száguldó cirkuszban, az elmúlt egy esztendőt tesztpilótaként töltötte. „Természetesen nagyon örülök a lehetőségnek. Elég nehéz volt a partvonalon kívülről nézni a fejleményeket, de mindig is a legjobbamat nyújtottam, hogy a csapatom megtudja, mit is lehet kihozni az autóból” – mondta az érthetően boldog Hülkenberg.

Csapattársa Paul di Resta lesz, a skót 2011-ben kecsegtető produkcióval debütált a Forma-1-ben, 27 pontot szedett össze. „Már nagyon várom pályafutásom második szezonját a sorozatban. Szeretek ennél a csapatnál lenni, mert tele van ambíciókkal, éhes a sikerekre és remekül zajlik a közös munka” – így a skót.

Vijay Milla csapatvezető is nagy reményekkel tekint a 2012-es idény elé, de azt sem felejtette el, hogy megköszönje Adrian Sutil eddigi munkáját. „Velünk volt azóta, hogy bekapcsolódtunk a száguldó cirkuszba. Fontos láncszeme volt a gépezetnek, minden jót kívánunk neki a jövőben”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik