Forma-1

Félmilliót adtak Hamilton kalocsai mintás ruhájáért

A Magyar Nagydíj időmérőjén viselte a McLaren pilótája azt az overallt, amelyért 501 115 forintot adott egy baráti társaság.

A Roland Divatház hirdette meg a jótékonysági aukciót. A pénteki közleményük szerint a Kalmár István által tervezett overall elsöprő fölénnyel – kétszer is – megnyerte a Hugo Boss és a McLaren-csapat 30 éves együttműködésének alkalmából meghirdetett design-versenyt.

Eszmei értékét az is növeli, hogy az idén két alkalommal is láthatta a nagyközönség: a Hungaroringen sorra került időmérő edzésen mindkét McLaren-pilóta, a szezonzáró Brazil GP-n pedig Jenson Button viselte.

A november 26-án zárult árverésen egy Formula–1-et kedvelő baráti társaság vásárolta meg az overallt.

A befolyt összeget jótékonysági célra ajánlotta fel a Roland Divatház, így a győztes a pénzt közvetlenül a gyermekek gyógyításában segítő Trautsch András Olivér Alapítványnak utalta át. A támogatott alapítvány a leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyításáért jött létre.

Hamilton aláírása a ruhán:

A ruha megvásárlása egyébként Magyarország legnagyobb Michael Jackson-gyűjteménye birtokosának ötlete volt.

A Sport24-nek elmondta: “Immár nemcsak a zenei ereklyék érdekelnek, hanem az értékes sportrelikviák is, és a licitálásban fontos szerepe volt a jótékony célnak is.” A valódi vételár 501 111 forint volt, mert az ötletgazda szerencseszáma a 11-es, csak a banki átutalás miatt kerekítettek felfelé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik