Forma-1

Petrov maradna a Renault-nál

Az orosz autóversenyző jövőre is a gall istállót szeretné erősíteni a száguldó cirkuszban.

Mikor a múlt héten a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nyilvánosságra hozta a 2012-es szezonra szóló pilótalistát, a Lotus Renault-nál egyedül a friss szerzemény, Kimi Raikkönen neve szerepelt, pedig Vitalij Petrovnak élő szerződése van a jövő évre. Eric Boullier csapatvezető is megpendítette, lehet, hogy az orosz távozik és Robert Kubica lesz a finn társa.

Mint ismert, Petrov és Reanult között egy hangyányit elmérgesedett a helyzet, ugyanis a versenyző nemrégiben egy interjúban kifakadt az istállóra, amely szerinte csapnivalóan teljesített az idény során. A hétvégén aztán már teljesen más hangnemben beszélt:


„Szerintem a csapat nagy változásokon esik át, gondolok itt a fejlesztésekre és az összeállításra. Tudom, ez nem az én évem volt de még mindig csak kezdő vagyok, két szezonom volt eddig a Forma-1-ben, sokat tanultam ez idő alatt, a harmadik esztendőm sokkal jobb lesz. 2011-ben nagyon sokat fejlődtem. Nagyon élvezném, ha Kimi csapattársa lehetnék, úgyhogy maradni szeretnék, remélem a Renault is így gondolja majd. Nagyon szeretem ezt az együttest”
– mondta Petrov, aki még egy kicsit a szerelőknek és a fejlesztőknek is udvarolt, mondván egyszerűen imád velük együtt dolgozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik