Forma-1

Barrichello és Sutil nem izgul Kimi miatt

Sem Rubens Barrichello, sem Adrian Sutil helyzetét befolyásolja, hogy a Lotus Renault leigazolta Kimi Räikkönent.

Miután a Lotus Renault tegnap bejelentette, hogy 2012-től két évig a 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen lesz a versenyzője, egy újabb hely kelt el a középmezőnyben.

A csapat ugyan még nem tisztázta, hogy kit ültet a finn mellé, de nagyon valószínű, hogy Vitalij Petrov, Bruno Senna vagy Romain Grosjean közül választanak, külső jelölt nem nagyon jöhet szóba.

Ezzel gyakorlatilag egyetlen értékesebbnek mondható hely marad, Pastor Maldonado mellé kerülhet valaki a feltámadásra készülő Williamshez. Ide a veterán Rubens Barrichello, a Force Indiától valószínűleg távozó Adrian Sutil és a grove-iak tesztpilótája, a finn Vatteri Bottas is szeretne bekerülni.

Az F1-től igen nehezen búcsúzó Barrichello azt állítja, hogy Räikkönen szerződtetése nem izgatja, csak a saját dolgával törődik:

“Ezen a héten nem olvasok el semmit, mert annyi a pletyka. A feleségem felhívott és mondta, hogy csak hogy tudjam, Kimi leszerződött. Szerintem sokaknak meglepetés volt, nekem is, de én mindig is mondtam, hogy számomra a Williams lenne a legjobb lehetőség, szóval a helyzetem nem változott” – idézte a brazil Globo a pilótát.

Az idén 19. idényét letudó Barrichellónak honfitársa, a ferraris Felipe Massa nemrég azt javasolta, hogy vonuljon vissza méltósággal, ne kilincseljen fizetős pilótaként, de egykori csapattársa, Michael Schumacher szerint a brazil az F1 egyik ikonja, akinek még maradnia kellene.


“Nem bánt a helyzetem. Jól esik Felipe baráti hangja, de én jövőre is itt akarok még lenni, szóval ezúttal csak Schumacherre hallgatok!”
– szögezte le a veterán.

Räikkönen szerződtetése állítólag Sutil számára sem jelent sokat, menedzsere, Manfred Zimmermann annyival reagált a hírre, hogy amennyire ő tudja “közvetlenül nem befolyásolja a jövőnket”.

Miután az elmúlt két hétben zsákutcába jutottak a Williams és Räikkönen tárgyalásai, egyre komolyabb jelöltként merült fel a GP3-bajnok tesztpilóta, Valtteri Bottas előléptetése is, bár a finn maga sem tudja, mi a helyzet.

“Szerintem a csapat meg akarta nézni, mit is tudok a pályán (az abu-dzabi ifjoncteszten). Azt nem tudom, hogy a jövő évre gondoltak vagy az azutánira. Érdekes volt kiismerni az autót, fontos volt számomra és azt hiszem, elég jól is teljesítettem. De hogy hívnak-e vagy sem, azt tényleg nem tudom.”

 


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik