Forma-1

Webber: Előbb a munka, aztán a szörf

Mark Webbernek, a Forma-1-ben szereplő Red Bull Racing Team pilótájának már konkrét tervei vannak a téli szünetre.

Az ausztrál versenyző tavaly még versenyben volt a világbajnoki címért, a 2011-es szezonban azonban meg sem tudta szorongatni csapattársát, a kétszeres világbajnok Sebastian Vettelt. Mark Webber jelenleg a negyedik az egyéni versenyben, idén egyszer sem állhatott fel a dobogó legfelső fokára – kétszer második, hétszer pedig harmadik lett az eddigi tizennyolc futam során.

„A szezon végére már jobban ment a vezetés, szóval önbizalommal tekintek a következő év elé. Ugyanakkor tíz kilóval nehezebb vagyok Sebastiannál, ez pedig sokat számít. Ez már úgysem fog megváltozni, nem tudok többet fogyni, így kénytelenek vagyunk így dolgozni. Ez a súlytöbblet sokat számít a rajtnál, a gumiterhelésnél, szóval szinte mindennél, de ez van” – mondta Webber.

A 35 éves veterán szerint a következő idényben már az elején jó eredményeket kell produkálnia, h ott akar lenni a végelszámolásnál. Előtte ugyanakkor jól megérdemelt pihenését tölti.

„Még három nap kemény meló a srácokkal, aztán jöhet a szünet. Az biztos, hogy szörfözni fogok és kevesebb időt töltök majd Angliában.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik