Forma-1

Massa nem bírja abbahagyni a nyilatkozgatást

A Ferrari brazil pilótája kiváló szereplést vár magától a 2012-es Forma-1-es vb-n, ami biztosítaná, hogy meghosszabbítsák a szerződését.

“Tavaly gumiproblémákkal küszködtünk, az idei vb-n viszont mindig történt valami váratlan negatív esemény, ezáltal rendkívül fontos pontokat veszítettünk” – értékelte az utóbbi két esztendő gyengébb ferraris teljesítményét a 30 éves Felipe Massa.

“Jövőre versenyképes autónk lesz, a szezon elejétől a végéig a csúcson leszünk. Nagyon bízom abban, hogy nemcsak egy-egy hanem nagyon sok futamgyőzelmet fogunk szerezni.”

A Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság idei záró versenyét, a Brazil GP-t péntektől vasárnapig rendezik. A vb-címet már október elején, a Japán Nagydíjon megszerezte a német Sebastian Vettel (Red Bull). A második és a harmadik helyért még négyen küzdenek, Massa várhatóan a hatodik helyen fejezi be az idényt.

A brazil nemrégiben azt nyilatkozta, Rubens Barrichellónak vissza kellene vonulnia, mert már nem vár rá sok jó eredmény a későbbiekben.

Luca di Montezemolo, a Ferrari főnöke azt mondta nemrégiben, Massának jól kell teljesíteni az évzárón, valamint a 2012-es sorozatban ahhoz, hogy érdemben tárgyalni lehessen a jövőről. Ezek szerint a következő szezonban valószínű maradhat a brazil.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik