Forma-1

Kubica nem lesz ott a jövő évi rajtnál

Biztosan kihagyja a jövő évi Forma-1-es szezon elejét Robert Kubica, a Renault istálló lengyel versenyzője, aki februárban súlyos ralibalesetet szenvedett.

Csapata a szerdai közlése szerint reménykedett abban, hogy már az idénynyitó futamtól elsőszámú pilótaként számíthat rá – a 2012-es felkészülési programot rá is tervezte -, de felépülése a vártnál lassabban halad.

Riccardo Ceccarelli, Kubicát a szerencsétlenség után kezelő orvos egy olasz regionális televíziós csatornának október közepén azt mondta, a cél továbbra is az, hogy a 26 éves pilóta ismét beülhessen a Forma-1-es autóba, ehhez azonban még időre van szüksége.

“A csapatban természetesen most mindenki csalódott – fogalmazott Eric Boullier, az istálló vezetője. – Nem azzal számoltunk, hogy Robert nem vezethet Ausztráliában. Ezzel együtt érett döntést hozott” – utalt arra, hogy ez ügyben Robert Kubica határozott.


“Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben keményen készültem, úgy látom, nem biztos, hogy készen állok a 2012-es szezonra”
– indokolt közleményben Kubica.

A pilóta február 6-án, egy olaszországi raliviadalon szenvedett súlyos balesetet, a karját, a lábát és a kézfejét többször meg kellett operálni, 11 hétig kórházban volt. A rehabilitáció alatt többször hangsúlyozta, hogy jövőre ismét szeretne versenyezni.

Kubica helyét a Renault-nál a német Nick Heidfeld vette át az idén, akit a Belga Nagydíj óta a brazil Bruno Senna helyettesít. A csapatvezetés vele, az orosz Vitalij Petrovval és a francia-svájci tesztpilótával, Romain Grosjeannal tárgyal majd a lehetséges szerepvállalásról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik