Forma-1

Webberhez hasonlítja magát Vergne

A múlt heti Abu Dzab-i utánpótlástesztet uraló Red Bull-ifjonc, Jean-Eric Vergne úgy gondolja, hogy ő is tudná hozni Mark Webber szintjét.

A múlt héten Abu Dzabiban rendezett háromnapos utánpótlásteszten a Red Bullban ülő Jean-Eric Vergne uralkodott, a francia tehetség végig a leggyorsabb volt. A világbajnok csapatnál nagyon elégedettek voltak vele.

“Meg kell mondjam, nagyon jó benyomást tett rám a teszten. Ezt a hetet megelőzően tulajdonképpen még nem ült az autónkban, mégsem hibázott egyszer sem. Nagyon jól gyűjti az információkat és megfelelően használja is őket. Kiszámítható, higgadt volt és bármikor képes volt hozni a köridőt, amikor kértük. Jó munkát végzett” – mondta a Red Bull vezető mérnöke, Ian Morgan a teszt végén.

Vergne örült az elismerésnek, úgy érzi, készen áll az F1-re sőt Sebastian Vettel mellett ő is tudná hozni, amit ma Mark Webber nyújt.


“A teszt után olvastam Ian Morgan nyilatkozatát, igazán pozitív dolgokat mondott. Tudom, hogy a nagycsapatok óvatosak az újoncokkal, de az egyetlen (a McLaren), amelyik mostanában be merte vállalni az ilyesmit Hamiltonnal, nyert is vele. Én is hozzá hasonlóan készültem fel. A háromnapos teszt alatt erőnlétileg semmi gondom nem volt, szóval ha beültetnének az autóba, szerintem nem lennék rosszabb Webbernél”
– állította a Le Nouvel Observateurnek.

“Én legalábbis így érzem a teszt után. De tudom, hogy hosszú még az út, a következő lépés most Brazília. Ez lesz az utolsó edzésem a Toro Rossóval, mielőtt kiderül, mi is lesz velem jövőre” – tette hozzá.

A fentiek ellenére a 21 éves francia természetesen nem a Red Bull Racing ülésére hajt 2012-re, esélye a Toro Rossó-s bemutatkozásra lehet csak. Ez sem lesz azonban egyszerű, hiszen a faenzai alakulat két üléséért rajta kívül a jelenlegi versenyzők, Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari és az idén a HRT-nél tapasztalatokat gyűjtő Daniel Ricciardo is küzdenek. Vergne a hétvégi Brazil Nagydíjon az első szabadedzésen vezeti majd újra a Toro Rossót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik