Forma-1

Testvére lesz a Hungaroringnek

Szalay Balázs, a Hungaroring Sport Zrt. üzletfejlesztési igazgatója együttműködési megállapodást kötött a Silverstone Holding Ltd. igazgatójával.

Szalay Balázs, a Hungaroring Sport Zrt. üzletfejlesztési igazgatója Silverstone-ban tárgyalt, hogy a brit F1-es pálya tulajdonosaival folytasson megbeszéléseket. A Dakarra készülő Szalayt a 16 millió fontból felújított brit pálya egyszerűen lenyűgözte, de emellett talán fontosabb, hogy a Hungaroring együttműködési megállapodást írhat alá a legendás brit pálya tulajdonosaival.

„Egyszerűen fantasztikus volt minden, amit láttam. Bepillantást nyerhettem a színfalak mögé, és egyszerűen lenyűgözött a 16 millió fontért felújított főépület, melynek negyedik emelete további egymillió fontos beruházásból rövidesen elkészül” – ecsetelte a látottakat Szalay Balázs.

Az üzletfejlesztési igazgató persze a pályahasznosítás szemszögéből is tájékozódott Silverstone-ban, és tapasztalatai alapján úgy véli, megtalálta a követendő mintát a Hungaroring számára.

„Ha szükséges, két pályára tudják bontani a ringet, de található kinn vezetéstechnikai centrum, autós és motoros akadémia, illetve egy minden igényt kielégítő ralipálya is. Hiába jön a tél, a sok létesítményből mindig tudnak hasznosítani valamit, így nem csoda, ha immár csak a felét adja az F1-es verseny bevétele a pálya éves bevételének. Napi negyvenezer font jön be a pályák kiadásából, hisz jelenleg is négy üzemel, míg mi otthon, ha kiadjuk azt az egyet, akkor ennek csak az ötödét tudjuk elkönyvelni. Persze az akadémiák gépjárműparkja is fantasztikus, összesen ötmillió font értékben kínálnak a partnereknek autókat a bérléshez. Az az álmom, hogy egyszer mi is képesek legyünk ezt megközelíteni a Hungaroringen” –

fogalmazott Szalay Balázs.

Talán nincs is olyan messze az az időpont, amikor az álomból valóság lesz. A pályabemutatót követően ugyanis Szalay Balázs tárgyalóasztalhoz ült David Thompsonnal, a Silverstone Holding Ltd. igazgatójával, valamint Chris Lacey vezető tanácsadóval, hogy az esetleges együttműködés alapjait lerakják.

„A testvérváros szó után létrehoztuk a testvérpálya fogalmát, és mikor felálltunk a tárgyalások végén, megállapodtunk abban, hogy a szóbeli megegyezés alapján a következő hetekben kidolgozzuk az együttműködési megállapodás alapjait. Ha az együttműködési megállapodás aláírásra kerül, úgy a jövőben testvérpályaként dolgozunk majd tovább. Nemcsak összehangoljuk a tevékenységeinket, hanem arra is ígéretet kaptam, hogy az általunk elképzelt autós és motoros akadémia felépítésében is részt vállalnak majd a brit pályát irányító szakemberek” – jelentette ki az üzletfejlesztési igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik