Forma-1

Szinte teljesen átalakul a McLaren

A McLaren vezetői szerint 2012-ben nem követhetik el azt a hibát, amit az elmúlt években, jövőre nem szabad megint gyenge autóval kezdeniük az idényt.

Bár a McLaren az elmúlt három évben mindig képes volt futamokat nyerni, a wokingi csapat sosem kezdte az idény erős, rögtön nyerő autóval, a szezon eleje a kapkodós fejlesztésekkel, a felzárkózással zajlott.

Ennek véget akarnak vetni, szögezték le a csapat vezetői tegnap, amikor a cég a brit miniszterelnök, David Cameron jelenlétében megnyitotta új, az utcai autók gyártására szánt részlegét.

“Gyorsan kell kezdenünk az évet. Azt már megmutattuk, hogy a többieknél gyorsabban tudunk fejleszteni és bárkit be tudunk érni. Mindig nyertünk futamokat, mindig a dobogóra tudtunk jutni, de bajnoki címekből nem szerzünk eleget és ez frusztráló. Szeretünk futamokat nyerni, de bajnoki címeket is akarunk. Feljebb kell lépnünk” – mondta a csapat ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale.


“A szabályok állandóan változnak, mi pedig minden évre vadonatúj autót építünk. A múlt vasárnap győztes autónk számításaink szerint körülbelül hat százalékban egyezik majd a jövő február 1-jén tesztelni küldöttel, azaz nagyon gyorsan fejlesztünk, a cél, hogy a pilótáknak egy igazán használható autót adjunk. Lewis és Jenson – egymás utáni bajnokok – csakis a legjobbat érdemlik. Világos a cél.”

A csapatfőnök, Martin Whitmarsh is megerősítette Neale szavait: “Tényleg csapatmunka az egész, több száz emberünk dolgozik értük és örül a győzelmeknek. A csúcsversenyzőknek csúcsautó jár, a mi dolgunk az, hogy ezt kifejlesszük és megadjuk nekik.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik