Forma-1

Fura pénzek a Williamsnél

Egy venezuelai kongresszusi képviselő azt gyanítja, hogy az állami olajcég Williams-csapattal kötött szponzori egyezségét törvénytelenül hozták tető alá.

A Williams 2011-re szerződtette a tavaly a GP2 bajnoki címéig jutó Pastor Maldonadót, a venezuelai pilótával együtt pedig az elnök, Hugo Chavez teljes támogatását élvezve csatlakozott az alakulathoz a venezuelai állami olajcég, a PDVSA is.

Az üzletről nem közöltek részleteket a felek, de többéves, több tízmillió dolláros megegyezést lehetett sejteni. Egy venezuelai kongresszusi képviselő, Carlos Ramos most megpróbált utánajárni a szponzorációs ügynek, de arra jutott, hogy az üzletről Chavezen és szűk körén kívül senki sem tud részleteket.

A venezuelai törvények szerint a közpénzek ilyen felhasználásához a kongresszus és a kormányzat jóváhagyása is szükséges, de a törvényhozás előtt sosem járt a PDVSA Williams-szponzorációs ügye, ezért a szerződés törvénytelen lehet. Ramos szerint az összeg is elképesztő, Chavezék akár 225 millió dollárt is ígérhettek a Williamsnek a szponzoráció teljes idejére.

A harcos baloldaliságáról ismert Hugo Chavez idén egyébként betegeskedik, spekulációk szerint akár komoly baja is lehet, így az elnöki posztot 1999 óta betöltő politikus homályos jövője már amúgy is bizonytalanná tette az F1-es támogatás tartósságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik