Forma-1

Fejlesztések várnak a Hungaroringre

Gyulay Zsolt és Szalay Balázs csütörtökön a kölni Motorshow kiállításon szakmai anyagokat gyűjtött a mogyoródi pálya további felújításához.

“Megkülönböztetett figyelemben részesültünk a kiállítók részéről, és a szakmai tapasztalatokon túl minden olyan cégtől begyűjtöttük az ajánlataikat, akik valamit is számítanak a versenypályák és az autósport szempontjából – nyilatkozta Gyulay Zsolt elnök a Hungaroring Zrt. közleményében. – 2012-ben is szükséges a Hungaroring fejlesztése annak érdekében, hogy lépést tudjunk tartani az európai versenyhelyszínek technikai adottságaival. Megnézzük, milyen lehetőségeink vannak, és a Hungaroring elkövetkezendő éves költségvetései döntik majd el, mindezt hol és mivel fogjuk elkezdeni.”

Gyulay és Szalay Balázs a rangos kiállításon elsődlegesen a pálya biztonságtechnikai fejlesztési lehetőségeinek szempontjából keresgéltek, mert ebben a tekintetben a ring egyre elavultabb.


“Monte-Carlóban a legújabb fejlesztésű habbálákat alkalmazzák, ami biztonságtechnikai szempontból a legelőnyösebb lenne a mogyoródi versenypályán
– közölte az elnök-vezérigazgató. – Kétségtelen tény, hogy nagyon drága lenne, de ugyanakkor bizonyította a hatékonyságát.”

A pályán elvégzendő feladatok közül az aszfaltozás mielőbbi kivitelezése élvez most prioritást, de a lehetőségek között van a – az egyébként minden szabványnak megfelelő – versenyirányítási központ fejlesztése is. Ez utóbbi azért is nagyon vonzó, mert a kölni show-n éppen egy holland cég által készített új “zászlós rendszer” nyerte el legjobban a Gyulayék tetszését, melynek lényege, hogy a pályabírók helyett ledes kijelzőkön mutatnák a versenyzőknek, hogy éppen milyen jelzés van érvényben a pályán. Ez tisztább és gyorsabb megoldást jelentene a versenyirányítás szempontjából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik