Forma-1

Petrov: elegem van a Renault-ból

Vitalij Petrov egy orosz tévéinterjújában nyíltan kritizálta a Lotus Renault-t. Lehet, hogy az orosz repül a csapattól?

Bár Vitalij Petrovnak elvileg érvényes szerződése van a Lotus Renault-val 2012-re, az orosz pilóta szokatlanul éles hangon kritizálta a csapatát egy friss tévéinterjúban. A versenyző elégedetlen és már a jövő évi helyében sem biztos.

“Már majdnem tíz futam óta egyáltalán semmi újdonságunk nincs, ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag ugyanazzal az autóval versenyzünk, mint az idény elején. Persze a (melbourne-i) dobogó felemelő volt, számomra és egész Oroszország számára is, de azóta eléggé megharagudtam a dolgok miatt, próbáltam jutni valamire. Sajnos nem mondhatok rosszat a csapatról, ez benne van a szerződésemben” – mondta Petrov, majd nagy ívben téve a szerződésre, folytatta.

“Csak olvassák el az interjúimat, nem kritizáltam a csapatot, pedig nagyon sokszor vallott kudarcot. Mennyiszer buktunk a bokszkiállásokon? Hányszor buktunk a stratégián? Az ilyenek miatt tíz versenyt, ha nem többet buktunk el. Sajnos az interjúkban nem mondhattam, hogy már megint a pocsék bokszkiállások miatt voltunk rosszak vagy ilyesmi.”


“Most sem beszélhetek erről, de nem maradhatok néma sem, elegem van már, nem tarthatok mindent magamban” –
panaszkodott az idén második szezonját záró pilóta.

Petrov kifakadása alapján nem túl vad feltételezés, hogy az orosz már tud valamit, nem készül újabb idényre a csapatával, Romain Grosjean és Bruno Senna lehet a jövő évi páros. A 2012 végéig tartó szerződése ellenére nem állít biztosat a maradásról.

“Ez a Forma-1, ez itt üzlet. Mindenki fokozatosan egyre többet akar, egy kicsit több pénzt, több szponzort, jobb pilótákat. Nézzük csak a Williamst, szerintem vagy 20 pilóta áll sorban náluk a második ülésért. Hála istennek én nem vagyok köztük! Ami engem illet, szerintem világos a helyzet: szerződésem van. De ahogy korábban is mondtam, még a világbajnok Kimi Räikkönent is elküldték már (a Ferraritól) egy időre. Ebben a világban bármi lehetséges, nehéz ellenállni, ha valakit tényleg el akarnak távolítani a csapattól.”

A Lotus Renault a sérült Robert Kubica helyére a veterán Nick Heidfeldet ültette Petrov mellé az év elején, de a németet a Magyar Nagydíj után elküldték. A helyére a szponzorokat is hozó tartalékos, Bruno Senna került, a csapatfőnök, Eric Boullier pedig nagyon szeretné saját protezsáltját, a GP2-bajnok Grosjeant is versenyzőként látni 2012-ben – Kubicára már csak szavak szintjén számítanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik