Forma-1

Elbízhatta magát Hamilton

A McLaren csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton talán elbízta magát, amikor két évvel ezelőtt Jenson Buttont kapta csapattársául.

Martin Whitmarsh az F1 hivatalos oldalának adott interjújában többek között Lewis Hamiltonról és Jenson Buttonról, a két pilóta viszonyáról is beszélt.

Bár Hamilton valószínűleg ezzel sem ért majd egyet, Whitmarsh kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a 2008-as bajnok minden bizonnyal alábecsülte a McLarenhez 2010-re érkezett csapattársát, az idén már a bajnokságban előtte végző Jenson Buttont.

“Lehetséges. Igen, valószínűleg alábecsülte őt. Legyünk őszinték! Lewis a pályafutása során végig tönkreverte minden csapattársát, aki csak mellé került. Ne feledjük, gyakorlatilag Fernando Alonsót is tönkreverte, amikor Fernando kétszeres bajnok, Lewis pedig újonc volt. Gokartozásban ezt tette Nico Rosberggel is, és tényleg, minden csapattársával, amíg az F1-ig jutott.”

“Az elején leszerelte őt Jenson, valószínűleg azt gondolta, hogy kedves srác, de úgyis megveri őt is. Valószínűleg meglepődött aztán. Természetesen Jenson is szereti legyőzni a csapattársát, de sosem aljas módon. Mindkettejük esetében igaz, hogy semmi politikai machináció nincs a háttérben, ugyanúgy segíteni akarják a csapatot. Persze ha valaki ide jön, és tudja, hogy Lewist már 11 éves kora óta ismerem, akkor felmerülhet, hogy egyenlő elbánást kap-e. De az első számú pilótáról szóló dolgokat csak a sajtó találja ki, a McLarennél mindig szabad volt a verseny.”

Whitmarsh elismerte, hogy Button stílusa, viselkedése elsőre valóban félrevezető lehet: “Jenson olyan személyiség, akit könnyű alábecsülni. Olyan visszafogott tartása van, hogy felmerülhet a kérdés, igazi küzdő-e, tényleg vágyik-e a sikerre. Talán egy kicsit aggasztó is lehet, mielőtt az ember jobban megismeri, de én már elég jól megismertem. Elég csak megnézni, milyen keményen versenyzett, hogyan hajtott Kanadában azért az elképesztő győzelemért. Ez maga az elszántság.”

“Néha összecsap Lewisszal, le akarja győzni Lewist, de mi pont ezt szeretjük. Szerintem nagyon jó a csapaton belüli dinamika. A csapatoknál gyakran beszélnek nyugalomról, csűrik-csavarják, de aki ismeri a mi pilótáinkat, azt tudja, hogy nálunk tényleg kölcsönös tiszteletről van szó.”

“Még az olyan húzós pillanatokban is, mint Kanadában, amikor (Button kiütötte Hamiltont) Lewis könnyű préda lehetett a sajtónak, de nagyon éretten kezelte a helyzetet, ez tanúsítja, milyenek a viszonyok a csapaton belül, főleg a két pilótánk között.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik