Forma-1

Vettelt nem lepte meg az újabb pole-pozíció

A Red Bull versenyzője a korábbi technikai gondok ellenére is bízott az első rajtkockában - igaza lett.

Már írtunk róla, hogy hiába állt Lewis Hamiltonnak a zászló Abu-Dzabiban, mégsem a brit versenyző rajtolhat az élről a vasárnapi futamon, ugyanis Sebastian Vettel az utolsó pillanatokban megfutotta az időmérő leggyorsabb körét. Az ifjú titán így már 14-szer szerezte meg a pole-t ebben a szezonban, ezzel beállította a legendás Nigel Mansell 1992-es rekordját, Brazíliában pedig meg is döntheti azt.

Kicsit váratlan volt a német időmérős győzelme, ugyanis a Red Bullok a hétvége korábbi szakaszában jócskán elmaradtak a McLarentől, ám magát a főszereplőt nem lepte meg az újabb szombati győzelem: „Nincsen semmilyen gomb a kocsiban, amit megnyomok és utána egyből gyorsabb lesz az autó. Mindenesetre nem lepett meg az, hogy megszereztem az első rajtkockát. Pedig a McLaren sokkal gyorsabb volt a szabadedzéseken, elégedetlen voltam a versenygépemmel és magammal is. Egész este a probléma okát kerestük és úgy látom, hogy délutánra már gatyába ráztuk a kocsit. Ugyanakkor figyelnünk kell, mert ez egy trükkös pálya.”

Hamilton szűkszavúan értékelte a szombatot, leginkább azt emelte ki, hogy a verseny vasárnap lesz, ott dőlnek el a lényegi kérdések. A brit mindenesetre elégedett a McLarenek sebességével és bizakodva tekint a futam elé, ezen véleményét osztja csapattársa, Jenson Button is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik