Forma-1

Schumacher magára haragította a németeket

A hétszeres F1-es világbajnok magyarázkodni kényszerült, miután azt mondta, hogy szülő- helyett választott hazáját, Svájcot érzi az otthonának.

Michael Schumacher szülővárosa ugyan az északnyugat-németországi Kerpen, de a pilóta – sok más versenyzőhöz és élsportolóhoz hasonlóan – már másfél évtizede Svájcban, a Genfi-tó mellett él, Németországban évente nagyjából csak 20 napot tölt. A svájci Neue Zürcher Zeitungnak adott interjújában egyértelműen ki is jelentette, hogy az alpesi országot tekinti otthonának.

“Az, hogy csakis Svájcot érzem az otthonomnak, valószínűleg abból fakad, hogy nagyon fiatalon elhagytam a hazámat és nagyon sok időt töltöttem külföldön. Az otthon az a hely, ahol az ember boldognak érzi magát, számomra ez pedig a Genfi-tó partját jelenti” – mondta a 42 éves szupersztár.

A hétszeres bajnokot korábban istenként kezelő Németországban nem vette ki magát túl jól a kijelentés, a Bild főcímben tette fel a kérdést: “Schumi, mégis mit jelentsen ez?”

A lapnak nyilatkozva Schumacher cáfolta, hogy svájci állampolgárságra váltana, hangsúlyozta, hogy így is németnek érzi magát: “Baromság! Természetesen német vagyok, német útlevelem van és minden alkalommal örömmel térek vissza Németországba” – mondta.

A németek új büszkesége, az F1 jelenlegi, friss kétszeres bajnoka, a heppenheimi születésű Sebastian Vettel egyébként szintén nem Németországban, hanem Svájcban él.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik