Forma-1

Búcsúzhat az F1-es veterán

Rubens Barrichello egyre kevésbé számíthat Forma-1-es folytatásra 2012-ben, a brazil már a visszavonulás gondolatával barátkozik.

A Williams társtulajdonosa, Toto Wolff a hétvégén megerősítette, hogy a grove-i alakulat tárgyal Kimi Räikkönennel és a GP2-es Jules Bianchi is a jövő évi jelöltjeik között van, ahogy Adrian Sutil is esélyes náluk a szerződésre.

Akiről már egyáltalán nem esik szó, az az idény végén lejáró szerződésű Rubens Barrichello, így egyre világosabb, hogy 19 idény után a végső búcsúra készülhet a brazil.

“Érzelmileg fontos lenne, ha a Brazil Nagydíjra már tudnám (a sorsom), még akkor is ha én nem hiszem, hogy tényleg az lesz az utolsó Forma-1-es versenyem” – mondta a 39 éves veterán. “Az indiai hétvégén egy kicsit jobban beleláttam a helyzetbe, értem, hogy miért húzódik ilyen sokáig. Sajnos nekem is várnom kell.”


“Még 100 százalékosan a Forma-1-ben akarok versenyezni. De ha nem tehetem, vannak más lehetőségeim. Az olyanok, mint Luciano Burti vagy Olivier Panis azt mondják, hogy az F1 utáni élet még jobb is lehet.”

“Ha eljön az ideje, meglesz majd a búcsúbulim, de túl sok kapcsolatom van itt, hogy egyik pillanatról a másikra eltűnjek. Lesz, ami lesz, de én bízom benne, hogy jövőre is ott leszek a rajtrácson” – magyarázta a TotalRace-nek az F1 legtapasztaltabb versenyzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik