Forma-1

Hamilton duplázna

Lewis Hamilton az Abu-Dzabi Nagydíj előtt azt reméli, hogy a hétvégi közel-keleti és a szezonzáró brazil futamot megnyerheti.

Ugyan az Indiai Nagydíj újra csak nem sikerült számára fényesen, a hétvégi Abu-Dzabi Nagydíj előtt Lewis Hamilton bizakodva beszél. Az angol meg akarja nyerni az utolsó két futamot.

“Minden okunk megvan a bizakodásra Abu-Dzabira. Ez a pálya jól fekszik majd az autónknak, a vonalvezetés miatt maximálisan kihasználhatjuk majd a nagyon erős DRS-ünk és KERS-ünk előnyeit. A Red Bull és Sebastian Vettel ugyan megszerezte mindkét címet, de továbbra is az a célom, hogy szépen zárjuk az idényt. Nyertem két futamot idén, és szeretném megduplázni! A csapatnak is nagy elégtétel lenne…” – mondta a McLaren pilótája.

A nagy formában lévő Jenson Button hasonlóan optimista: “Az autónknak feküdhet a pálya, szóval nagyon bizakodó vagyok. A legutóbbi futamon arra ugyan nem elég a tempónk, hogy elkapjuk Sebastiant, de így is megizzasztottuk a győzelemért. Stratégiailag a McLaren tökéletesen teljesített, végig jó döntéseket hoztak, és a bokszutcai munka is hibátlan volt. Lehet, hogy már nem a bajnoki cím a tét, de továbbra is a győzelem a célunk, nagy műsort szeretnénk adni”.

A csapatfőnök, Martin Whitmarsh elárulta, hogy gőzerővel dolgoznak a fejlesztéseken, hiszen idén és 2012-ben is hasznát láthatják a munkának.

“Bár a konstruktőri bajnokságban már bebiztosítottuk a második helyünket, Jenson pedig egészséges előnnyel áll a második helyen egyéniben, számunkra még a legkevésbé sem ért véget az idény. Folyamatosan újabb fejlesztéseket hozunk az autóhoz, most is ugyanolyan keményen küzdünk, mint márciusban a szezonnyitón Ausztráliában.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik