Forma-1

Alonsót nem érdekli az ezüstérem

Míg Button nagy sikerként élné meg, ha Vettel mögött a második lenne a Forma-1 idei szezonjában, Alonso kevésbé lelkes.

Ugyan az egyéni bajnoki cím és a konstruktőri cím – sőt a csapatok közt az első öt sorrendje – már eldőlt 2011-re, a bajnok Sebastian Vettel mellett elvileg még négyen, gyakorlatilag hárman küzdhetnek az ezüstért, Jenson Button, Fernando Alonso és Mark Webber is esélyes.

A Red Bull nem titkolja, hogy szeretné az ausztrált behozni a bajnoka mögé, Jenson Button pedig azt állítja, nagy siker lenne, ha Vettelen kívül minden riválist, köztük három világbajnokot is maga mögé utasíthatna, a ferraris Fernando Alonsót messze nem izgatja ennyire, hol végez a szezon lezárultakor.

“Ahogy mindenki tudja, már a jövő év a fő célunk. Rendben, másodikként végezni talán jobb, mint ötödikként, de ez nem túl fontos számomra. Ha második leszek, jó, ha negyedik, az is jó. Így is emlékezni fogok a silverstone-i győzelemre, pár jó rajtra és versenyre, de ha már nem lehet a bajnoki címért küzdeni, akkor a többi helyezés sokkal kevésbé érdekes” – mondta a kétszeres bajnok, aki pár héttel ezelőtt azért még másképp beszélt.

Button jelenleg 240 ponttal második, Alonso 227-tel 3., Webber 221-gyel 4., míg Lewis Hamilton 202 ponttal áll az 5. helyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik