Forma-1

Csütörtökön eldőlhet két nagydíj sorsa

Várhatóan szinte valamennyi, a következő szezont érintő kérdésben döntés születik majd csütörtökön, a Forma-1 világtanácsának genfi ülésén.

A tanácskozáson a világtanács tagjaként részt vesz Frank Tamás, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke, aki úgy véli, pont kerülhet a jövő évi szabálymódosításokra, a még megoldandó technikai kérdésekre és a napirendi pontok között szóba kerül majd a dél-koreai és a bahreini futam sorsa is.

“Nem kevesebb, mint 28 napirendi pont kerül megbeszélésre, és akkor még ebben nincsenek benne az egyéb témák. Valószínűleg a 2012-es világbajnoksággal kapcsolatos legfontosabb kérdésekben döntés születik majd. Szóba kerül a versenynaptár is, melyben jelenleg húsz futam szerepel, ugyanakkor napirendi pont a Bahreini és a Koreai Nagydíj” – idézte Frank Tamást a Hungaroring szerdai közleménye.

Az F1 világtanácsának magyar tagja még megemlítette azt is, hogy az idén az időmérő edzések utolsó, harmadik szakaszában tapasztalt gumispórolásos taktika miatt változhatnak az ide vonatkozó szabályok is.

“A Pirelli a tervek szerint a kvalifikáció harmadik szakaszába jutott csapatoknak biztosít egy plusz garnitúra abroncsot, így nem kell tartalékolniuk a versenyre, ugyanakkor mindenkinek kötelező lesz mért kört teljesíteni az időmérőn a Q3-ban is.”

Három csapat – a két Lotus és a Virgin – névváltoztatási kérelmet nyújtott be a jövő évi világbajnoki szezonra.

“Ezzel kapcsolatban is most születik majd döntés, és korántsem biztos, hogy mindhárom kérelem egyhangú támogatást kap” – közölte a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik