Forma-1

Indiai Nagydíj kutyafuttában

Lewis Hamilton és egy pályán futkorászó kutya játszotta a főszerepet az Indiai Nagydíj történelmi első szabadedzésén.

Érdekes jelenet vezette fel az Indiai Nagydíj első szabadedzését, ugyanis a szervezők a start előtt egy kutyát kergettek a pályán. Miután egy kis időre elhárult a veszély, Adrian Sutil ment ki elsőként az aszfaltra, megelőzve ezzel a pénteken érdekelt két hazai versenyzőt – az első mért kör viszont már Karun Chandhok nevéhez fűződött.

Öt perce körözgettek még csak a versenyzők, amikor a kutya visszatért, így piros zászlóval szüneteltették a tréninget. Pár minutum múlva már folytatódhatott a szabadedzés, a pilóták becsülettel körözgettek a debütáló aszfaltcsíkon – amely elég poros volt, főleg a lebetonozott bukótereknél.

Bernie Ecclestone beszélt a pályáról:

Közeledtünk a kilencven perc leteltéhez, amikor előbb Jaime Alguersuari csapta oda a Toro Rosso elejét a falhoz, majd Pastor Maldonado Williamse állt le, ám ezek miatt csak a sárga zászlót kellett lengetni. A venezuelai ugyanakkor sokakat megakadályozott egy-egy jó körben, Lewis Hamilton és Adrian Sutil is kedvezően vágott neki utolsó körének, ám aztán mindketten visszavették a lábukat a gázpedálról.

A McLaren pilótája mindenesetre korábban már megfutotta a leggyorsabb kört, Sebastian Vettel volt a második, Mark Webber pedig a harmadik. Fernando Alonso az utolsó helyen zárt, a spanyol csak négy kört tudott megtenni a Ferrarival, majd leállította autóját a pálya mellett technikai problémákra hivatkozva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik