Forma-1

Jövőre már a nyitányon tarolna a Ferrari

Maranellóban nagyon készülnek 2012-re, már az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat behúzná az istálló.

A Ferrari az elmúlt két idényben rendre beragadt a rajtnál, 2010-ben ugyan még versenyben volt Fernando Alonso az utolsó futamig a világbajnoki címért, idén azonban már egy jó ideje kiszállt a csapat a versenyből. A konstruktőri vb-címről pedig ne is beszéljünk.

Nem csoda, hogy mindenki szabadkozik, jövőre már a tűzpiros autók is versenyképesek lesznek, nincs ezzel másképp a tervezőcsapat főnöke, Nikolas Tombazis sem: „Már Ausztráliába úgy akarunk menni, hogy abszolút esélyesek vagyunk a győzelemre. Nem akarjuk azt mondani, hogy >>még le vagyunk maradva, de majd behozzuk<<… A riválisaink nem naivak és nem is idióták. Nyerni akarunk, ugyanakkor semmit sem ígérhetünk biztosra” – mondta a szakember.

Tombazis szerint a Ferrari 2012-ben sokkal agresszívabb lesz, ugyanakkor a jövő évi autó nem a Red Bull koppintása lesz.

„Nem hagyhatod figyelmen kívül az ellenfeleidet. Ugyanakkor nem csak a Red Bull autóiban vannak érdekes megoldások, lassabb csapatok is alkalmaznak érdekességeket, ám a mi leendő autónkban minden újítás saját ötlet alapján valósul majd meg. Ez egy igazi Ferrari lesz, egy keverék, ami minden téren erős lesz.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik