Forma-1

Újra lehet voksolni a magyar McLaren-dresszre

Újraindították azt a szavazást, amelynek során a szurkolók dönthetik el, hogy az idényzáró Brazil Nagydíjon milyen overállt viseljen a McLaren két brit pilótája.

Amennyiben nem a közelmúltban megejtett sorshúzás nyertese, azaz a német design lesz az első, úgy két győztest hirdetnek ki. Ez utóbbi esetben a pilóták két különböző kezeslábast viselnek a brazil GP időmérő edzésén.

A voksokat kedden (ma) 14 órától csütörtökön 23 óráig lehet leadni. A játék új szabályai szerint, a manipulációk elkerülése érdekében 24 óra elteltével lehet ismét új szavazatot leadni.

A McLaren és a Hugo Boss három évtizeddel ezelőtt szerződött le egymással, utóbbi a 30. évforduló alkalmából 37 országban hirdette meg az “Öltöztess fel a Fináléra” designversenyt, melynek az a lényege, hogy egy-egy adott futamon a McLaren két pilótája, Hamilton és Button azt az overállt viseli az időmérő edzésen, amelyet a benyújtott pályázaton a nemzetközi zsűri a legjobbnak tartott.

 

Az internetes voksolást egyszer már lebonyolították, s a magyar Kalmár István által tervezett kalocsai mintás ruha sokáig vezetett is. Azonban a vállalat sportszponzorációval foglalkozó menedzsere, Patrick Brockhacker azt mondta Kalmár Istvánnak, hogy szabálytalanságra bukkantak, ezért érvénytelenítették a szavazást és kisorsolták a győztest, amely a német overáll lett. Utóbb azonban mégis úgy döntöttek, hogy új szavazást indítanak.

A kalocsai mintás overállt a McLaren pilótái már viselték a Magyar Nagydíjon, ám jelen állás szerint Brazíliában is visszaköszön majd az öltözet, ugyanis az elmúlt bő két órában már jóval 13 ezer felett jár a voksok száma, míg a második helyezett indiai pályázat még 200 kattintásnál sem tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik