Forma-1

Robert Kubica utcai autót már vezet

A lengyel Forma-1-es pilóta kézspecialistája azt mondja, Kubica készen áll a vezetésre, mindössze a versenyképessége a kérdés.

A februárban súlyos ralibalesetet szenvedő Robert Kubicának legfeljebb pár hete van arra, hogy bizonyítsa, képes lesz jövőre versenyezni, különben a Lotus Renault főnöke, Eric Boullier mást ültet a helyére.

Ennek fényében igen aggasztóan hangzott a rehabilitációját vezető csapatorvos, Riccardo Ceccarelli múlt heti megszólalása, amelyben még több hónapos felépülésről beszélt, de a lengyelt többször operáló kézspecialista, Igor Rossello most sokkal pozitívabb dolgokat mondott, szerinte Kubica meggyógyult, készen áll a vezetésre.

“Felépült, képes mozgatni az ujjait, emelni velük. A lehető leghamarabb autóba ülhet. Bocsánat, pontosítok: versenyautóba, ugyanis utcai autót már vezet. A gyógyulása kész csoda, persze az még nagy kérdés, mennyire lesz gyors” – mondta a szaktekintély a Trojce című lapnak, hozzátéve, hogy egy kisebb operációra még szükség lesz, de az már nem befolyásolja a vezetési képességét.


“Még lesz egy kis beavatkozás, hogy javítsuk a csukló mozgékonyságát, hiszen az ilyen jellegű balesetek után a kéz sosem annyira hajlékony, mint korábban. Utána már csak sok-sok edzés kell. De képes lesz Forma-1-es autót vezetni, tudja majd nyomkodni a gombokat is. Autóversenyzőről van szó, nem zongoristáról.”

Az elmúlt hónapok összefoglalója egy orosz videóban:

“Egyszerűen el sem hiszem, hogy mennyire jól ment a felépülés, az összes törés és sérülés meggyógyult, csakis az a kérdés, hogy ugyanolyan jól tud-e versenyezni, mint előtte. Azért lesznek korlátai, ne feledjük, hogy még az amputáció is felmerült eredetileg. De mi magunk tökéletes munkát végeztünk, hogy milyen gyors lehet, annak megítélése már a Forma-1-es szakemberek dolga lesz” – magyarázta Rossello.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik