Forma-1

Majdnem elmaradt az Indiai Nagydíj

Bernie Ecclestone bevallotta, nemrég még attól tartott, a tavalyi koreai blamázshoz hasonlóan az indiai pálya sem lesz kész időre.

Kapcsolódó cikkek

2010-ben az első Koreai Nagydíj kis híján botrányba fulladt, ugyanis az új versenyhelyszín építése az utolsó pillanatokig folyt, még a hétvégén is pofozgatták a versenypályát.

Idén India csatlakozik új helyszínként, és Bernie Ecclestone bevallotta, hogy a Buddh pályával kapcsolatban hasonló félelmei voltak.

“Két hete még borúlátó voltam. Kaptam képeket a pályáról és azt gondoltam, Jézusom, nem lesz kész időben!” – mondta a Guardiannek a hétvégén. “De az azóta elvégzett munka – később kaptam frissebb képeket – egészen hihetetlen. A szervezők nagyon igyekeznek, hogy jó munkát végezzenek, igazán lelkesek az F1-gyel kapcsolatban” – tette hozzá.

Ecclestone úgy látja egyébként, hogy mind Indiában, mind az után a következő két utolsó futamon nagyszerű versenyek lesznek, miután a világbajnoki címek sorsa már eldőlt.

“Nagyon várom a versenyt. Szerintem Indiában, Abu-Dzabiban és Brazíliában a verseny még izgalmasabb lesz, mint eddig volt. A pilóták a bajnokság miatt korábban azzal foglalkoztak, hogy másodikak, harmadikak vagy negyedikek legyenek, arra koncentráltak, hogy a pályán maradjanak. De most már nem törődnek ezzel, mindenki a győzelemre hajt majd.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik