Forma-1

Karun Chandhok nem indul Indiában

Bár nagyon szerette volna, a csapatérdek miatt nem versenyezhet hazája első Forma-1-es futamán a Lotus Renault indiai pilótája.

Egy hónapja a Lotus főnöke, Tony Fernandes azt mondta, hogy Heikki Kovalainen mellett Karun Chandhok ülhet autóba Indiában.

Ez azonban megváltozott, Fernandes kedden már úgy fogalmazott, hogy a csapat lehető legjobb helyezésének elérése érdekében nem Chandhok, hanem a rutinos Jarno Trulli kap lehetőséget.

A Lotus nagy csatában áll a Hispaniával és a Virginnel a tizedik helyért, illetve az azzal járó, nem kevés pénzért.

Chandhok azért került ki, mert száraz pályán nem tudott megfelelő teljesítményt produkálni. Az indiai pilóta csalódását nem tudja csökkenteni, hogy a pénteki első szabdedzésen vezethet.

“Nagyon el vagyok keseredve, sokat jelentett volna, ha Indiában versenyezhetek. Ráadásul az elmúlt napokban vagy harminc interjút adtam az indiai futammal kapcsolatban” – szomorkodott Chandhok, aki bízik benne, hogy hosszú távon javul a helyzete a csapaton belül.

így van ezzel a nehéz döntés meghozója, Tony Fernandes csapatfőnök is: “A csapat érdekeit kellett szem előtt tartanom az érzelmek helyett. Biztops sok indiai szurkoló lesz emiatt csalódott, de nem tehettem másként.”

Azért így is lesz kiért izgulnia Indiának, hiszen a HRT egyik autójában Narain Karthikeyan ül majd.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik