Forma-1

Lemossuk a gyalázatot!

Tegnap hivatalosan is felavatták a jövő hétvégén az F1 történetének első Indiai Nagydíjának otthont adó Buddh versenypályát.

Az Indiai Nagydíj szervezői biztosak benne, hogy a jövő hétvégén első ízben megrendezendő verseny sikeres lesz. Egyúttal abban is reménykednek, hogy az F1-es rendezvény elfeledteti majd a tavalyi Nemzetközösségi Játékok körüli korrupciós ügyek, ahol a silány infrastruktúra és szervezési káosz is szégyent jelentette.

“A Nemzetközösségi Játékok miatt szégyenkeznünk kellett, de most helyreállítjuk a renomét. A Forma-1-es projektben kihívást láttunk. Úgy döntöttünk, építünk egy pályát, amely elfeledteti a Játékokatat körülvevő botrányt, és újra büszkék lehetünk majd. Ez egy nagyszerű lehetőség India számára, hogy erősítse a turizmust. India elképesztő fejlődésen ment keresztül az elmúlt 15 évben, most pedig még egy kicsit feljebb lépünk” – mondta a pálya és a verseny mögött álló Jaypee Sports elnöke, Jaiprakash Gaur.

 

Az Új-Delhitől 50 kilométerre fekvő, 1000 hektáron elterülő létesítmény 400 millió dolláros befektetéssel készült. Magát az 5,1 kilométeres pályát a német Hermann Tilke tervezte, a következő napokban az utolsó simításokat végzik a helyszínen.

“Az következő hét napban az utolsó simításokat végezzük majd, bele is férünk az időbe. A jegyeladások is fantasztikusak, az összes jegy 70 százaléka, a céges lelátókra pedig 90 százaléka már elkelt” – hangsúlyozta a Jaypee igazgatója, Sameer Gaur, aki hozzátette, 100 ezer embert várnak a jövő hétvégére.

A futam rendezését a helyi gazdák tervezett tüntetései esetleg megzavarhatják, de Gaur szerint ezzel sem lesz gond: “A helyiekkel teljes együttműködésben dolgoztunk. Biztosak vagyunk benne, hogy békés lesz a rendezvény. 100 százalékos sikerre számítunk.”

Azt még nem tudni, hogy a Lotus tartalékosa, Karun Chandhok is rajthoz áll-e, de egy indiai pilóta biztosan lesz a versenyen, a HRT-s Narain Karthikeyan versenyezni fog hazai futamán. A versenyző szerint nagyszerű pálya épült: “Versenyeztem már az összes fontos F1-es pályán a világon, és ezt a legjobbak közé sorolom.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik