Forma-1

Tovább várnak Kubicára

A Lotus Renault főnöke, Eric Boullier hajlandó egy kicsit kitolni az eredetileg szabott határidőt, hogy kiderüljön, 2012-ben versenyezhet-e náluk Robert Kubica.

Boullier szeptemberben azt mondta, október közepére szeretné tudni, hogy a februárban súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica képes lesz-e versenyezni 2012-ben, ugyanis hamar dönteni kellene a jövő évi pilótafelállásról.

A hétvégére el is jött október közepe, de döntés még nincs. Boullier a múlt héten tájékozódott és Koreában azt mondta, biztató híreket kapott, így hajlandó egy kicsit várni még. “Talán egy kicsit még kitolhatom (a határidőt). Ha megtehetem, akkor meg is teszem, mert egyelőre még nem áll teljesen készen, én pedig fair helyzetet szeretnék. Beszéltem (a menedzserével) Daniele Morellivel, nagyon bizakodók Robert visszatérésével kapcsolatban, jó volt ezt hallani. Végig kell járnunk egy folyamatot, de ez egy verseny az idő ellen” – mondta.

Boullier hangsúlyozta, hogy ha Kubica versenyzésre alkalmas, akkor garantáltan övé a fekete-arany autó, de ezzel együtt sem várhat túl sokáig. “Ha Robert képes Forma-1-es autót vezetni, akkor én nálunk szeretném látni, lehetőséget kell adnom neki. Nekem kell rugalmasnak lennem. Egy kicsit szembe kell mennem a csapat érdekeivel, de ha úgy látom, hogy bármi rosszul alakul a jövő évi felállással kapcsolatban, akkor meg kell hoznom a döntést.”

Ha Kubica mégsem tud visszatérni 2012-re, Vitalij Petrov mellé Bruno Sennát vagy a tartalékost, a GP2-es bajnok Romain Grosjeant ültethetik házon belül, ha pedig tapasztalt pilótát akarnak, Rubens Barrichello vagy Adrian Sutil képbe kerülhet, mindkettejük jövője bizonytalan jelenlegi csapatuknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik