Forma-1

Massa nehéz év előtt áll

Felipe Massa jól tudja, hogy a jövő évi teljesítménye a teljes további F1-es jövőjét határozza meg.

A brazil fel van készülve rá, hogy a Ferrarin kívül keressen helyet, de jó lehetőséghez csak jó eredmények birtokában juthat.

Felipe Massa 2008-ban hajszál híján világbajnok lett, de a 2009-es balesete és tavalyi visszatérése óta csak Fernando Alonso árnyékában van a Ferrarinál, nem hozza az eredményeket.

Az olasz csapatnál 2012 végén lejár a szerződése, és elég valószínűnek látszik, hogy hosszabbítani már nem fognak vele. A brazil pilóta tisztában van vele, hogy a 2012-es teljesítménye alapvetően befolyásolja az F1-es jövőjét:

“Kritikus lesz 2012 a jövőmet illetően, ha versenyképes csapatnál akarok lenni. Ezért az elszántságom is erősebb, mint valaha. Ha nem lesz jó a következő idényem, akkor minden megváltozhat. Minden az eredményeimen múlik” – mondta az O Estado de S. Paulo című brazil lapnak, aki arra is kitért, hogy mi lesz, ha a Ferraritól távoznia kell.

“Akkor egy másik csapathoz megyek. Nincs más lehetőség. Nem félek semmitől, mindig is olyan fickó voltam, aki két lábbal állt a földön.”

Massa az elmúlt két idény gyenge alakulása miatt egyébként egyáltalán nem hibáztatja a Ferrarit vagy Alonsót, hangsúlyozza, hogy a csapat teljesen fair.

“Ha gyenge az autó, akkor azt világosan mutatják az eredmények, nincs mit tenni. De sosem bántak velem másképp, az elbánás és az autó is teljesen ugyanaz, a telemetriát is 100 százalékban megosztjuk.”

Akármi is legyen, a 30 éves pilóta pilóta önbizalma látszólag rendben van: “Akár jó idényem van, akár nem, hiszem, hogy az F1 legjobbjai közé tartozom!” – szögezte le Massa.

Massa látványos csatája Alonsóval és Rosberggel a koreai futamon:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik