Forma-1

Vettel nem kegyelmezett

A friss világbajnok Sebastian Vettel Dél-Koreában megszerezte idei 10. győzelmét, a Red Bull megvédte vb-címét.

A Dél-Koreai Nagydíj a dobogóért zajló harcról, a Red Bull várható csapatvilágbajnoki címéről és a nem túl jó minőségű pálya által támasztott nehézségekről szólt.

Az első rajtkockából induló Lewis Hamilton az első kanyarokban tudta tartani Vettelt, de a pálya hátsó részén a világbajnok otthagyta őt és egyben a mezőnyt is. Button, Massa és Webber hatalmas csatába keveredett, a McLaren-pilóta jött ki rosszul belőle.

Az eső szemerkélt, de eleinte ez nem okozott különösebb gondot. Vettel, Hamilton, Webber, Massa, Alonso, Button volt az élen a sorrend, ami az első kerékcserékig nem is változott, miközben a csapatok fél szemmel a pálya felé közeledő sötét felőket figyelték.

A Button, Rosberg páros hajmeresztő harcba keveredett már a bokszutcában, majd a pályán is, Rosberg maga mögé utasította a britet. Az első kiállások után Button a két Ferrari elé került.

Button és Rosberg csatája a bokszutcában:

Petrov a 17. körben felöklelte Schumachert, roncsok és biztonsági autó került a pályára, a német nem tudta folytatni a futamot. Az oroszt  a futam után megbüntette a zsűri, Petrovnak a következő futamon öt hellyel hátrébbról kell rajtolnia.

A Petrov-Schumacher affér:

A verseny második felének szórakoztató kettőse a másdik helyért csatázó Hamilton, Webber duó volt, utóbbi körökön át támadta a McLaren britjét, de csak mellé tudott kerülni, előzni nem.

A hajrára Button megérkezett Webber mögé, az ausztrál erre végre megelőzte Hamiltont, aki azzal a lendülettel vissza is vette a második helyet.

A hajrára elfogytak az izgalmak, Vettel elsőként gurult be Hamilton előtt, Webber harmadik helye azt jelentette, hogy a Red Bull a gyártók között is győzött.

“Sokat ünnepeltünk a múlt héten, de sikerült visszatérnünk. Élveztem a versenyt, gyors volt az autó, megnyertük a csapat-világbajnoki címet is, nagyon örülök” – nyilatkozta Vettel.

Végeredmény – Koreai Nagydíj
1. Sebastian Vettel német Red Bull
2. Lewis Hamilton brit McLaren
3. Mark Webber ausztrál Red Bull
4. Jenson Button brit McLaren
5. Fernando Alonso spanyol Ferrari
6. Felipe Massa brazil Ferrari
7. Jaime Alguersuari spanyol Toro Rosso
8. Nico Rosberg német Mercedes
9. Sebastien Buemi svájci Toro Rosso
10. Paul di Resta brit Force India
11. Adrian Sutil német Force India
12. Rubens Barrichello brazil Williams
13. Bruno Senna brazil Renault 1 kör h.
14. Heikki Kovalainen finn Lotus-Renault 1 kör h.
15. Kobajasi Kamui japán Sauber 1 kör h.
16. Sergio Pérez mexikói Sauber 1 kör h.
17. Jarno Trulli olasz Lotus-Renault 1 kör h.
18. Timo Glock német Virgin 1 kör h.
19. Daniel Ricciardo ausztrál HRT 1 kör h.
20. Jerome D’Ambrosio belga Virgin 1 kör h.
21. Vitantonio Liuzzi olasz HRT 3 kör h.

Maldonado, Schumacher és Petrov nem fejezte be a  versenyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik