Forma-1

Másnaposság után győzelem

A világbajnokságot már megnyerő Sebastian Vettellel madarat lehetett volna fogatni a Koreai Nagydíj után.

Sebastian Vettel az elmúlt hétvégén megnyerte a Forma-1 2011-es idényét, ám a Red Bull német pilótája és csapata még nem lakott jól, ezt jelzi a kétszeres világbajnok szezonbéli tízedik futamgyőzelme is. Az osztrák istálló ezzel megnyerte a konstruktőrök külön versenyét is.

A pilóta a futamot követő sajtótájékoztatón elmondta, kissé nehezen indult a hét, mivel a brigád kissé felöntött a garatra múlt vasárnap. „Nagyon megérdemeltük ezt a győzelmet, ugyanis egy nehéz péntek, majd szombat reggel után az időmérőre már feljavultunk, a versenyen pedig már élvezet volt vezetni az autót. A safety car pont nem kellett volna, mert Lewis (Hamilton – a szerk.) így újra ott volt a nyakamban és kicsit a gumikkal is szenvedtem. Aztán a kocsi állapota stabilizálódott, majd kellő előnyt tudtam szerezni a következő bokszkiálláshoz, innentől kezdve pedig fantasztikusan ment minden. Az egyéni világbajnoki cím után megnyertük a konstruktőrök versenyét is, ezt külön meg szeretném köszönni a Renaultnak is” – hangzott Vettel nyilatkozata.

 

Lewis Hamilton visszafogottan értékelte a versenyt. „Mark (Webber)nagyon jól ment végig, Sebastiannak pedig csak gratulálni tudok. A futam vége felé csak szenvedtem, egyszerűen lehetetlen volt Vettelt utolérni, nem hogy megelőzni. Összességében boldog vagyok, mert a korábbiakat tekintve ez egy sikeres hétvége volt.”

Mark Webber elsőként csapata sikerét emelte ki, mondván megvédeni a konstruktőri vb-címet nagyon nagy tett: „Gratulálok a fiúknak és a lányoknak, Sebastian, a Renault és mindenki az istállónál maximális erőbedobással dolgozott egész évben. Természetesen csalódott vagyok, hogy nem sikerült elcsípnem a második helyet, ugyanakkor jót csatáztunk Hamiltonnal. Ez a mai egy ilyen nap volt, már a következő futamra koncentrálok.”

Mindenképpen illik még megjegyezni, hogy a versenyből saját maga mellett Michael Schumachert is kiejtő Vitalij Petrovot a versenybírák megbüntették, a Forma-1 történetének első Indiai Nagydíján így az időmérőn elért helyéhez képest öt rajtkockával hátrébbról indulhat majd el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik