Forma-1

Hamilton megszakítaná a Red Bull sorozatát

Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája szombaton megkaparintaná a pole pozíciót a Koreai Nagydíjon.

Mondhatni a szombati nap eddig elég egyértelmű volt a Forma-1 2011-es szezonjában, ugyanis az eddigi tizenöt futamon egytől-egyig a Red Bull Racing Team két versenyzője rajtolhatott az élről. A legutóbbi versenyen a második világbajnoki címét is bebiztosító Sebastian Vettel ráadásul dominál az időmérőkön, eddig tizenkétszer kaparintotta meg az első rajtkockát, Mark Webber pedig háromszor.

Lewis Hamilton a McLarentől ennek a sorozatnak a megtörésére készül magyar idő szerint szombaton reggel, a brit szerint ugyanis csapata az egész hétvégén pariban lesz az osztrák istállóval. „Természetesen a pénteki eredmények alapján nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de úgy gondolom, hogy nagyon jó most az autónk, ezt Jenson (Button – a szerk.) is bizonyította Japánban. Kíváncsian várom, hogy összejön-e az, ami idén még nem sikerült, azaz lenyomni őket a kvalifikáció során” – mondta a brit.

A McLarenhez kapcsolódó hír még, hogy a wokingiak vasárnap a 700. futamukon szerepelnek majd.

 

Vettel, aki a Hamilton és Button mögött a harmadik leggyorsabb volt a második szabaedzésen mindeközben azt emelte ki, hogy a gumikérdés fog dönteni a versenyen. „Nehéz pálya ez az abroncsoknak, hosszú egyenesek után következnek a kanyarok, ami megterheli majd a gumikat. Mindenesetre ma a kocsi nagyon jól ment, szóval minden okunk megvan rá, hogy bizakodjunk” – így a száguldó cirkusz történetének legfiatalabb kétszeres világbajnoka.

Fernando Alonso szerint a szakadó eső miatt gyakorlatilag értékelhetetlen volt a pénteki nap. „Ha holnap, vagy esetleg vasárnap nem esik, akkor majd láthatjuk, mennyire másak az erőviszonyok” – nyilatkozta a spanyol, aki elárulta, annak ellenére, hogy a már a jövő évre tervez a Ferrari nem mondtak le az idei jó eredményekről sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik