Forma-1

Vettel lassú kocsit keres magának?

A Mercedes GP főnöke, Ross Brawn szerint az lesz az igazán érdekes, ha a kétszeres világbajnoknak egyszer lassú autó jut majd.

Az angol azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a Red Bull sztárja egyszer direkt ilyet keres majd egy másik csapatnál.

A friss kétszeres világbajnok Sebastian Vettel 2011-es szereplésével egyértelműen bizonyította, hogy a szó legjobb értelmében vett nyerőgépnek már tökéletes, azonban vannak olyanok, akik még izgalmasabbnak találnák, ha a fiatal németnek egyszer egy gyengébb autóban ülve kellene küzdenie – Ross Brawn nagyon kíváncsi lenne erre.

“Sebastian számára akkor jön majd újabb érdekes szakasz a karrierjében, ha nem az övé lesz a legjobb autó. Szerintem most egy fantasztikus pilóta ül a legjobb autóban, ez a kombináció pedig verhetetlen. De érdekes lesz látni Sebastian szerepét, hozzájárulását abban a helyzetben, amikor talán nem az övé a legjobb autó és neki kell belőle a legjobbat csinálnia” – mondta az Autosportnak.

Vettel szerződése 2014 végén jár le a Red Bullnál és Brawn nem tartja kizártnak, hogy Michael Schumacher Benetton-ferrari váltásához hasonlóan a számára (eddig) két bajnoki címet hozó csapat után máshol, egy rosszabb helyzetben lévő alakulatnál keres majd új kihívást. Ki tudja, lehet, hogy Brawn a Mercedeshez várja őt?

“Az egy újabb fejezet lesz a karrierjében, és biztosan el is fog jönni. Talán maga megy majd egy másik csapathoz, mert sikeressé akarja tenni őket. Ez ugyanaz a kihívás lesz számára, mint ami Michaelnél is ott volt – nyertem két bajnoki címet, hogyan tovább, mi lehet új kihívás, mi motiválhat?”

“Michaelt az motiválta, hogy a Ferrarit is sikeressé akarta tenni és biztos vagyok benne, hogy Sebastian is gondol majd ilyesmire, mert azt ugyan mindenki elismeri, hogy nagyszerűen versenyez, de a Red Bull tényleg egy fantasztikus autó is. Lehet, hogy az ambíciói ezért más irányba hajtják majd.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik