Forma-1

Hamarosan eldől Kubica sorsa

A Renault csapatfőnöke a héten szeretné megkezdeni a tárgyalásokat Robert Kubicával a lengyel visszatérési esélyeiről.

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier szeptemberben arról beszélt, hogy október közepéig, esetleg végéig hajlandó Robert Kubicára várni, addigra szeretné tisztán látni, hogy a februárban súlyos ralibalesetet szenvedett pilóta visszatérhet-e 2012-ben.

Kubica menedzsere és orvosa is azt állítja, hogy a versenyző gyógyulása teljes lesz, a kérdés csak az, hogy mikorra. Boullier is erről akar beszélni a pilótával, méghozzá személyesen.

“A héten fel fogom hívni, hogy megtudjam, hogyan áll és hogy elkezdhessük a tervezést” – mondta a francia az Autosportnak.

“Egyelőre fogalmam sincs, milyen gyorsan juthatunk döntésre. Ez nem szokásos ügymenet, nincs is normális ügymenet ilyen esetben. Találkoznunk, beszélnünk kell, tesztelni kell, sok dolga van neki és nekünk is” – tette hozzá.

Kubica egyelőre még közúti autót sem vezetett a balesete óta, így megtippelni sem lehet, mire képes. Ha nem tud visszatérni 2012-re, a Renault-nak valaki mást kell találnia Vitalij Petrov mellé. A lengyelhez hasonló topversenyzőt nem igen foghatnak, de a választék azért bőséges: Bruno Senna és a tartalékos, idén a GP2-es bajnoki címig jutó Romain Grosjean házon belül elérhető, és képbe kerülhet a Williamsnél bizonytalan helyzetű Rubens Barrichello vagy a Force Indiánál hasonlóan homályos jövőjű Adrian Sutil is akár.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik