Forma-1

Nem eladó a Force India istálló

Indiai sajtóinformáció szerint a Force India tulajdonosa, Vijay Mallya a csapat eladására készül. Az alakulat egy másik indiai milliárdos kezébe kerülhet.

Az F1-ben a Force India tulajdonosaként ismert Vijay Mallya nemrég felszámolta légitársasága, a Kingfisher veszteséges fapados üzletágát, most pedig újabb pénznyelőtől, a csapatától is szabadulni igyekszik, írja az Asian Age című indiai lap.

Az újság forrásai szerint az eladás véglegesítéséhez nagyjából már csak az aláírások hiányoznak, pár napon belül hivatalos bejelentés is jöhet. A vásárló egy másik indiai milliárdos, a Subrata Roy által alapított Sahara India Pariwar cégcsoport lehet.

Roy számára nem idegen a sport világa, ugyanis az ő tulajdonában van az indiai profi krikettliga egyik élcsapata, a Pune Warriors, valamint a nemzeti krikett- és hokiválogatottat is szponzorálja. A leendő tulajdonoshoz közel álló források szerint Roy szakítani kíván Mallya eddigi, a hazai versenyzőket mellőző politikájával, indiai pilótákkal erősítene az F1-ben.

A csapatot 2007 óta birtokló üzletember óriási motorsportrajongó, az indiai motorsport-szövetség vezetője, és kezdettől fogva arról beszélt, hogy legnagyobb álma, hogy a Force Indiát a dobogón láthassa hazai versenyén. Az F1 történetének első Indiai Nagydíját három hét múlva rendezik.

A tulajdonos közleményben reagált a hírre, mindent cáfolt:

“Megdöbbenve láttam a hírt arról, hogy eladom a Force Indiát. Ez egyáltalán nem igaz, teljesen alaptalan. Nagyon is büszke vagyok rá, hogy egy indiai csapatot juttathattam a Forma-1-es világbajnokságba, és hogy keményen dolgoztam a teljesítmény folymatos javításán. Most, hogy India is bekerült a naptárba, a Force India iránti elkötelezettségem csak még erősebb. Csapatfőnökként ezután is én irányítok, egyáltalán nem tervezem a kiszállást” – így Mallya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik