Forma-1

Hamilton: mindenki mondjon, amit akar

Lewis Hamilton Szuzukában beszélt a 2011-es hullámvölgyéről és az őt ért kritikákról. A mclarenes látszólag nincs elkeseredve, inkább előre tekint.

Lewis Hamilton idei hibái, balesetei, büntetései miatt számos kritikát kapott már, a 2008-as bajnok egyértelműen legrosszabb F1-es szezonját éli. Ezt ő maga is elismeri, de Szuzukában elsősorban azt hangsúlyozta az újságíróknak, hogy nem tört meg, előre tekint.

“Nem olvasok el semmit, úgyhogy nem érzékelem a kritikákat. De tudom jól, hogy önök itt mindannyian és újságírók szerte a világon írják a sztorikat, szóval azért hallok róluk. De én csak élem az életem, boldog vagyok, jó emberek vannak körülöttem, nagyszerű a menedzsmentem, a családom, az ismerőseim, akikkel jól érzem magam, csodálatos munkám van, úgyhogy nem panaszkodhatom.”

“Mindegy, hogy milyen baromságokat írnak rólam, én csak a lényegre koncentrálok, azaz arra, hogy versenyeket nyerjek.”

A kérdésre, hogy egyszerűen csak pechszériáról van-e szó nála, ami hamarosan véget érhet, a mclarenes felemásan válaszolt.

“Nincs erre kész válaszom. Nem látom, hogy másoknak is olyan problémái lennének, mint nekem, de mások nem is jutottak odáig, mint én. Nyolcéves koromtól kezdve 2008 végéig a karrierem minden második évében nyertem egy bajnoki címet. Mostanáig elég szépen teljesítettem, egyszerűen jött pár nehéz idényem, az idei a pályafutásom legembertpróbálóbb éve.”

“De nem az a lényeg, hogy mit és hogyan tettem idén, hanem az, hogyan fordítok, hogyan jutok újra a csúcsra.”

 

Hamilton korábbi menedzsere, édesapja a Szingapúri Nagydíj után felvetette, hogy fia talán nem kap elég személyes támogatást mostani menedzsmentjétől, a globális sztárokat-celebeket futtató XIX Entertainmenttől, de fia nem ért egyet.

“Van, ami van, de nem a menedzsmentem van a háttérben, ahogy sokan mondogatják. Nagyon-nagyon elégedett vagyok velük, életem egyik legjobb döntése volt, hogy őket választottam. Peches voltam, hibáztam néhányszor, egyszerűen a verseny hevében néha mellé lehet nyúlni. Biztos vagyok benne, hogy lesz még ilyen bőven a pályafutásom során, persze természetesen igyekszem majd elkerülni őket.”

“Ami édesapámat illeti, beszéltem vele, azt mondta, csakis azt szeretné, ha boldog lennék én pedig mondtam neki, hogy az vagyok. Mondta, hogy akkor ő is az. Egyszerűen egy aggódó apa, ez teljesen normális. Rá a mai napig támaszkodhatok, számíthatok a támogatására. Persze vannak körülöttem nagyon jó emberek, akikre szintén támogatnak, de ő az apám, vele személyesebb dolgokat is megoszthatok.”

A Felipe Massával történt szingapúri incidensével kapcsolatban Hamilton azt mondta, nincs mit beszélnie a brazillal, nem fog bocsánatot kérni, az esetet már maga mögött hagyta.

“Letöltöttem érte a büntetésemet, nem hiszem, hogy van még mit beszélni róla. Szerintem nincs probléma közöttünk, biztosan találkozunk majd a hétvégén, remélhetőleg hétköznapi dolgokról lesz szó.”

Szingapúr után felmerült, hogy a versenyzők a Japán Nagydíj pénteki versenyzői eligazításán tárgyalni akarnak majd Hamilton idei dolgairól, de azóta Heikki Kovalainen, Rubens Barrichello és maga Massa is jelezte, hogy nem lesz külön téma az angol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik