Forma-1

Raikkönennel a pénz is dőlhet a Williamshez

A Williams állítólag komoly arab szponzort foghat, ha sikerül Kimi Raikkönent visszahoznia az F1-be.

Pár hete röppent fel, hogy az F1-ből 2009 végén távozott, azóta ralizó Kimi Räikkönen a Williams grove-i központjában járt. A látogatás természetesen elindította a találgatásokat azzal kapcsolatban, hogy a 2007-es bajnok jövőre visszatérhet a csapattal és bár menedzsere nemrég cáfolta, hogy bármilyen tárgyalást is folytatnának ilyesmiről, a spekuláció tartja magát.

Most egy finn lap tett újabb elemet a kirakósba, az az Ilta Sanomat, amelyik pár hete még cáfolta Räikkönen visszatérési tervét, tegnap már azt fejtegette, mit is vár a Williams a pilótától. Úgy tudják, hogy az alapító-tulajdonos, Sir Frank Räikkönen megszerzésével akarja meggyőzni egy lehetséges szponzorát, a katari Nemzeti Bankot, ha jön a bajnok, állítólag jöhet a pénz is.

A Williams egyébként már most is kötődik az arab országhoz, tavaly az állammal együttműködésben komoly projektet indítottak, Katarban épül a Williams Technology Centre. Sir Frank és a csapat egyik, egyelőre meg nem nevezett pilótája egyébként november közepén Dohába is utazik, hogy ott részt vegyen az Aspire 4 Sport nevű konferencián.

A csapat 2012-re szinte biztosan megtartja az idén bemutatkozott és az állami olajpénzekkel szépen támogatott venezuelai Pastor Maldonadót, de Rubens Barrichello szinte biztosan távozik. Hogy a helyére Räikkönen, Adrian Sutil vagy egy másik fizetős versenyző ül, még a jövő zenéje.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik