Forma-1

A McLaren nem változtatná meg Hamiltont

Bár Lewis Hamilton finoman szólva sem teljesít sima idényt, a McLarennél továbbra is kitartanak amellett, hogy a pilótának nem kell változtatnia a stílusán.

Lewis Hamilton idén a korábbiaknál is gyakrabban veszíti el a fejét, keveredik incidensekbe a pályán, kap büntetéseket, és ez az eredményein, pontosabban azok hiányán is meglátszik. A 2008-as bajnok számtalan kritikát kapott már minden rendű és rangú F1-es szereplőtől, de ő maga többször is elmondta, hogy nem kíván változtatni, a csapat pedig ma is támogatja ebben.

A McLaren technikai igazgatója, Paddy Lowe szerdán a csapat szokásos, futamokat megelőző heteken tartott telefonos sajtókonferenciáján beszélt Hamiltonról. “Világos, hogy hibázott párszor, ahogy minden más pilóta is. Mi is szeretnénk, ha kevesebb lenne ezekből, de azon nem akarunk változtatni, ahogy vezet. Szerintem ő a legszórakoztatóbb versenyző a pályán – nagyon-nagyon gyors, nagyon keményen végigküzdi a futamokat még akkor is, ha nem az élről indul. Így tudott 16 versenyt és egy bajnoki címet nyerni, nem szeretnénk ezt a szellemiségét aláásni.”

“Ettől az, aki, ezért izgalmas versenyző mindenki számára. Természetesen el fog gondolkodni rajta, hogyan hibázzon kevesebbet, de szerintem csak apró kis döccenőről van szó nála.”

Lowe hangsúlyozta, hogy a csapat is hibázott, nem is tudtak mindig versenyképes autót adni Hamiltonnak.“Először is nem hoztunk olyan autót, amelyik összességében és különösen az időmérőn elég gyors lett volna. Sebastian nagyszerű munkával begyűjtötte a pole-okat, mi is nagyon igyekeztünk, de nem tudtunk versenyezni vele. Így, bár néha a miénk volt a legjobb versenytempó, még a Red Bullénál is jobb, már nehéz volt hozni az eredményt, hiszen nem az élről indultunk. És a balhékat is könnyebb elkerülni úgy, ha valaki az élről kezd, szóval ez is benne van.”

“Persze nem akarjuk kisebbíteni, amit a Red Bull, különösen Sebastian elért. A megbízhatóságuk mind műszaki, mind működési, mind a pilóták incidensei szempontjából kiemelkedő.”

“Nekünk is voltak jó éveink, az ideinél jobbak. Elég csak 2007-re visszatekintenünk, Lewisnak is elképesztő megbízhatósági szériája volt, sajnos azóta azonban nem hoztuk ugyanezt, de keményen dolgozunk rajta. Sok apróságon múlik. Sam Michael sportigazgatókénti csatlakozása sokat segít majd a működés terén. De sok minden benne van ebben, nem csak annyi az egész, hogy Lewis, ne hibázz annyit. Az világon minden összetett, minden eset mögött van valami” – magyarázta a mérnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik