Forma-1

Webber hátat fordítana az F1-nek

Mark Webber úgy gondolja, tavaly az utolsó esélye is elúszott a bajnoki címre, visszavonulása után pedig nem akar más szerepkörben a Forma-1-ben maradni.

Mark Webber a szingapúri Yahoo-nak adott interjút, amelyben azt ígérte, hogy 2012-ben jobban teljesít majd, de azt is bevallotta, hogy már nem gondol a bajnoki címre, miután 2010-ben elszalasztotta az esélyét.

“Jövőre erősebb szezont lehet várni tőlem, remélem, olyan simán indul majd az évem, mint 2010-ben. Idén már csak egyszerűen a lehető legjobban szeretném befejezni az évet, néhány jó eredménnyel” – mondta.

Az ausztrál láthatóan belenyugodott, hogy a Red Bull és a jövő Sebastian Vettelé“Igen, úgy gondolom, hogy a tavalyi év volt az utolsó esélyem arra, hogy világbajnok legyek. De azért így is nagyon-nagyon igyekeztem, nagyon sok mindent elértem, amit mások nem, büszke lehetek az eredményeimre.”

“A bajnoki cím megszerzéséhez 100 százalékot kell kapni a csapattól. Azt hiszem, ez nehéz dolog a csapat szempontjából, hiszen mindketten sokat követelünk. Az én kezdésemet figyelembe véve világos, hogy a támogatásnak melyikünk felé kellett jutnia, és ezt bizonyos értelemben tiszteletben is tartom.”

“A csapat nekem is jó lehetőséget adott, hogy jól teljesítsek. Én megbízható és erős autót kérek minden hétvégére, és mindent beleadok. A csapat is tudja, hogy mindig a legjobbat akarom nyújtani.”


A veterán 2012-re még szerződéssel rendelkezik, de nagyon valószínűnek látszik, hogy azután abbahagyja a Forma-1-es versenyzést. Bár tapasztalatai birtokában biztosan találna munkát a csapatnál, menedzselhetne más versenyzőket, “megmondom a frankót” stílusa miatt pedig szakkommentátori állást is találhatna magának, de ő azt mondja, hogy ha kiszáll az autóból, az F1-nek is hátat fordít majd.

“Új fejezet kezdődik, amikor az ember már nem versenyez az F1-ben. Még nem sokat gondolkodtam rajta, mit is csinálnék az F1 után, de biztosan nem lennék itt. Pillanatnyilag élvezem a versenyezést, de amikor eljön majd a nap, hogy már nem vezetek, akkor valami mást fogok csinálni. Hogy miért? A politika miatt, azt nagyon nem szeretem (az F1-ben).”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik